Ivo Karlović se vraća u Davis Cup za finale

Ivo Karlović

To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20, 30 posto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti, rekao je zadovoljni izbornik.

Ćorić će u utorak biti podvrgnut operativnom zahvatu na desnom koljenu nakon kojeg je predviđeno vrijeme oporavka između četiri i osam tjedana, što njegove izglede za nastup u finalnom okršaju čini minimalnima. Još ga nismo prekrižili, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći zaigrati i dati svoj doprinos, rekao je Krajan.

Odluka koju je donio Ivo Karlović sve nas je izuzetno obradovala. To je najbolja moguća odluka i za reprezentaciju i za njega, izjavio je predsjednik HTS-a Franjo Luković.

Zanimljivo je da je Karlović posljednji nastup u Davis Cupu imao baš protiv Argentine, u četvrtfinalu 2012. odigranom u Buenos Airesu, u kojem su domaćini slavili 4:1. Karlović je u tom dvoboju odigranom na zemljanoj podlozi glatko izgubio od Juana Martina del Potra, a potom udružio snage s Marinom Čilićem u paru i tek u petom setu izgubio od kombinacije Nalbandian - Schwank. Odluku o povratku donio je nakon razgovora s izbornikom.

Nije se želio gurati, ničim nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete, zaključio je izbornik koji u zagrebačkoj Areni priželjkuje sličnu atmosferu kakva je stvorena na polufinalnom dvoboju s Francuzima u Zadru.

Domaćinstvo finala u Areni Zagreb je bilo upitno zbog preklapanja termina s predstavom Marvel Universe Live koja je tada trebala gostovati u hrvatskoj metropoli. Na kraju su Marvelovi super-junaci popustili pred teniskima te će u Areni Zagreb gostovati od 9. do 11. prosinca.

Nema nikakvih penala, nema nikakve štete. Organizatori i Arena Zagreb su se dogovorili da će se održati program u prosincu. Hvala organizatorima Marvela, što su imali senzibilitet za potrebe hrvatske Davis Cup reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. S obzirom na zahtjeve ITF-a, ovo se finale u Hrvatskoj moglo održati jedino u Zagrebu, u Areni. Očekujemo sjajnu sportsku predstavu i pobjedu Hrvatske, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Troškovi organizacije finalnog dvoboja procijenjeni su na šest do sedam milijuna kuna. Trećina otpada na najam i troškove osiguranja dvorane. Dvije trećine su ostali troškovi, a to ćemo popola pokriti Grad Zagreb i Hrvatski teniski savez sa svojim sponzorima, dodao je Luković.

Finalni okršaj hrvatskih i argentinskih reprezentativaca bit će prvi teniski meč koji će biti odigran u Areni Zagreb, a procjena je da će na raspolaganju biti kapacitet gledališta od 15.000 mjesta. Informacije o cijenama ulaznica i početku prodaje, zasad još nisu poznate.

Hina