Ivan Ljubičić izborio treće kolo Australian Opena

U prva tri gema Ljubičić je imao čak pet break šansi, a šestu je i iskoristio upisavši na semafor vodstvo od 3:1. Održavši break prednosti do 5:3, ponovno protivniku oduzima servis i osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Drugi je set bio složeniji za obojicu tenisača. Ljubin prvi servis-gem nakon dugačke izmjene s osnovne linije završava u rukama Francuza, a hrvatski predstavnik već u sljedećem gemu ima priliku poravnati rezultat. Kako mu to nije uspjelo, Ljubo ponovno dobiva šansu za breakom tek kod 5:4 za Pairea, koji je prethodno primio medicinsku pomoć zbog problema sa zglobom lijeve noge.

Ivan se potpuno vraća u set izjednačivši na 5:5 te po prvi put u setu dolazi u poziciju da vodi (6:5). Igra je ipak došla do tie-breaka gdje se Francuz puno bolje snašao od samog starta (Paire uzima mini break već za 1-0, a poslije i za 3-1 te 6-2). Ljubo pomaže protivniku da što brže osvoji drugi set serviravši dvaput u aut za konačnih 7-2.

Furiozan ulaz u treći set nagovještava Ljubičićev brz oporavak od gubitka trinaeste igre i rezultat sličan onom iz prvog seta. Napravio je break već u prvom gemu, a unatoč opiranju Francuza, održao ga je do 5:4, kada se izbavlja iz 0:30 i osvaja set za 2-1.

Usprkos četiri oduzeta servisa, po dva s obje strane, pobjednik seta odnosno meča odlučivao se ponovno ruletom tie-breaka. Paire odmah na startu radi dvostruku pogrešku koja je nadoknađena na sljedećem Ljubinom servisu, no ne zadugo. Hrvatski tenisač radi mini-break za 3-1, a minutu kasnije ima tri meč lopte. Prve dvije ostaju neiskorištene, ali na servisu protivnika osvaja poen kojim je izborio treće kolo ovogodišnjeg Australian Opena.

Australian Open, tenisači, drugo kolo:
Ivan Ljubičić (Hrvatska, 17) - Benoit Paire (Francuska) 6:3, 6:7(2), 6:4, 7:6(5).

Tea Lokas

izvor: hrsport.net