Ivan Dodig: Zbog Gorana je Wimbledon za sve Hrvate poseban

Nisam razočaran. Igrao sam dobar tenis, ali jednostavno nekad se dosta stvari ne posloži kako treba. Nema razloga za razočaranje jer imam super sezonu za sada, iako sam očekivao da mogu ići dalje ali takav je tenis sport, sljedeći tjedan novi turnir novi meč, kazao je Dodig koji nije znao razloge poraza od Ribe.

- Jednostavno se neke stvari nisu posložile, jednostavno je objasnio Dodig nadajući se kako će duže ostati u paru s Karlovićem, ali nije. Naviknuo se on već kako su usponi i padovi, odnosno pobjede i porazi sastavni dio tenisa. Ali i života...

- Svako ispadanje je teško posebno na Grand slamu ali mislim da je najbitnije ostati pozitivan i nastaviti raditi dalje, jer tenis je takav sport gdje jedan tjedan kada očekujete nešto, sve ide na krivo, a već drugi tjedan sve se može posložiti, kazao je Dodig, koji već ovaj tjedan ima priliku za popravni. Njega i Ribu ždrijeb je spojio u prvom kolu Hallea, gdje za Ivana ne bi trebalo biti problema. Na Roland Garrosu se nije proslavio ni njegov susjed Marin Čilić. - Čuli smo se, naravno da je očekivao pobjedu ali kao i meni nije se posložilo, ali kao sto rekoh puno turnira još dolazi, i mečeva treba gledati naprijed, kazao je Dodig koji se u Njemačkoj priprema za sezonu na travi. - Pripreme idu super. Ima puno igrača i dosta se radi jer ovdje je puno drugačiji tenis nego na zemlji, govori nam Dodig. Međutim, ni trava više nije što je nekad bila. Puno je sporija nego ranije.

Goran kao inspiracija

- U razgovoru s drugim igračima koji su dugo godina na Touru kažu da se dosta usporila podloga i naravno svi primjećuju da je na travi sada drugačiji tenis. Nema više servis-volej igre kao prije, ali naravno da jos uvijek postoji igrača koji pokušavaju. Ipak, trava je najbrža podlogana kojoj se trenutno igra. Ja još uvijek nemam toliko iskustva na travi ali prošle godine sam se jako dobro osjećao i igrao tako da me veseli taj dio sezone i mislim da mogu igrati jako kvalitetno na travi, kazao nam je Dodig koji sezonu na travi otvara danas u Halleu, potom će igrati i Hertogenbosch, a onda najveći teniski turnir Wimbledon. Za svakog tenisača je poseban, a zbog Goranovog uspjeha u Londonu, Hrvatima ima još veće, čak i mitsko značenje.

- Sigurno da je Goranovo osvajanje jako puno utjecalo na sve nas hrvatske igrače, i naravno da nas to još više vuče za tim turnirom, kazao je Dodig, koji se sjeća Goranove pobjede, kao i svi ljubitelji tenisa. - Sjećam se da smo svi, cijela obitelj i malo šira rodbina pratili to finale, i jednostavno svi uz ekran navijali na svaki dobiveni poen. Na kraju je bilo svega, a stariji su se i malo rasplakali od sreće, prisjetio se tada 16-ogodišnji dječak i ne sluteći kako će ta obitelj, ali i drugi desetljeće kasnije suze radosnice puštati i zbog njega.

Večernji List