Ivan Dodig: Zagreb mi je provjera za Roland Garros

Ivan Dodig: Zagreb mi je provjera za Roland Garros
Direktor Pliva Zagreb Opena imao je i dosta sreće. Naime, Ivan Dodig, prema sadašnjem visokom ATP rankingu (45.), mogao bi ovaj tjedan nastupiti na velikom turniru u Rimu. No, kad je prihvaćana lista igrača koji imaju izravno pravo nastupa u Rimu, Ivan je bio izvan prvih 50. I tako je završio kao prvi favorit zagrebačkog challengera.

- Volim igrati u Zagrebu, ondje sam u veljači osvojio svoj prvi ATP turnir, a Branimir Horvat često mi je izlazio ususret pozivnicama. U dosadašnjim nastupima na Zagreb Openu nisam se naigrao, no sada sam puno bolji tenisač - kaže Ivan uoči turnira koji je dosad samo jednom osvojio Hrvat, Ivan Ljubičić 2005.

- Igrao sam dosta challengera i taj je turnir jedan od najjačih tog ranga na kojem sam nastupio. To mi je i glavna proba za Roland Garros, od kojeg puno očekujem - uvjerava Ivan.

Na turniru će do ATP bodova pokušati doći i Thomas Muster (43).

- Muster je bivši kralj zemlje, legenda. Iako je u poznim godinama, siguran sam da još koristi one svoje poznate udarce, no današnji je tenis za njega fizički ipak previše zahtjevan i ne može držati korak s mlađima, no dobro je za turnir da igra, a možda nekoga i iznenadi.

Autor: Mario Kuss

izvor: sportal.hr