Ivan Dodig ostao bez polufinala u Baselu

Ivan Dodig, ATP, tenis, Ivan Dodig, tenis, ATP Basel, Vasek Pospisil, Ivan Dodig, ATP Miami, tenis, Ivan Dodig, ATP Umag, Ivan Dodig, Ivan Dodig i Mate Pavić
...igrača protiv kojeg je Dodig bio favorit, ali nije to uspio potvrditi i na terenu.Pobjednik protiv Ive Karlovića, Vasek Pospisil, bio je bolji i od drugog hrvatskog tenisača na ATP turniru u Baselu. Iako se činio kao odličan ždrijeb za četvrtfinale, Ivan Dodig nije to znao iskoristiti i u tijesnom meču je upisao poraz.

Dodig je imao prilika, propustio je i ukupno tri set lopte, no nije ih iskoristio i na kraju je kažnjen.

Prvi set je otišao na stranu Pospisila s 13:11 u tie-breaku gdje je Dodig imao prilike kod 6:5, 9:8 i 10:9, na drugoj set lopti je imao i servis, ali Pospisil je sve to spasio i onda je u završnici tie-breaka s trećim as servisom završio posao.

U drugom setu nije bilo nekih velikih pomaka u Dodigovoj igri, Pospisil je i dalje bio apsolutno ravnopravan, u nekim segmentima i bolji pa je tako kod 2:2 oduzeo Dodigu servis, no srećom hrvatski tenisač je odmah odgovorio na isti način i poravnao na 3:3.

Do kraja meča Dodig je osvojio još samo jedan gem i to baš taj kod 3:3 kada je stigao do vodstva da bi nakon toga otišao u poraz.

Pospisil je slavio uz samo 43 posto ubačaja prvog servisa, ali je zato napravio dva breaka iz četiri pokušaja dok je Dodigu to pošlo za rukom samo jednu iz dva pokušaja.

U polufinalu Pospisil će igrati protiv boljeg iz dvoboja Rogera Federera i Grigora Dimitrova koji igraju posljednji meč dana.

ATP Basel, četvrtfinale:
Vasek Pospisil (Kanada) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6(11), 6:4

Izvor: hrsport.net