FOTO  HVK Jadran Neum prvaci 2. hrvatske vaterpolske lige - jug

dr. Živko Matuško, Živko Matuško, HVK Jadran Neum

Načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško čestitao je predsjedniku kluba g. Ivanu Lakiću, trenerima Kristianu Njavri i Mariu Bačiću i cjelokupnoj momčadi koja je postigla ovaj veliki uspjeh, te ih tom prigodom i nagradio.

„Čestitam Vam na osvojenom prvom mjestu. Pokazali ste kako rad, trud i disciplina dovode do rezultata. Nastavite trenirati i igrati još bolje, te nizati ovakve uspjehe." - kazao je načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško. Načelnik je nadodao kako će Općina Neum i dalje ulagati sredstva u kulturu i sport, tako i za HVK Jadran, ali ovom posebnom prilikom nagrađuje pobjedničku momčad sa 1000 KM.
„Treba nastaviti tradiciju kluba,koji puni 20 godina i ponosni smo što smo dobili generaciju poput vas, koji su najbolji. Pokazali ste da se može sve uspjeti ako se trenira,voli klub i igra srcem. Kao predsjednik HVK Jadrana ja naglašavam da klub nije moj, Jadran je vaš i bit će vaš, i od vaše djece. Zato se i dalje trudite i čuvajte Jadran!"- rekao je predsjednik kluba Ivan Lakić.

Podsjetimo, u prvenstvu u kojem su sudjelovali VK Trpanj, VK KVAŠK i VK Bellevue , HVK Jadran, generacija igrača rođenih 1998. i mlađih, je do prvog mjesta došao bez ijednog poraza. Pobjedivši Bellevuea rezultatom 6-3 na domaćem terenu, na plivalištu Sunčana obala, uslijedile su nizom pobjede u gostima. Rezultat 9-7 postignut je protiv KVAŠKA, 13-1 poražen je Trpanj,te ponovno Bellevue rezultatom 12-5. Pobjednički niz se nastavio rezultatom 5-0 protiv KVAŠKA, te sa odličnih 18-3 protiv VK Trpanj na domaćem terenu.