HTV štedi na Čiliću: Nema prijenosa, Međugorci bijesni

Državna televizija zbog smanjenog budžeta već tri godine ne prenosi Australian Open i US Open, a u godini rukometnog EP-a, ZOI u Vancouveru i SP-a u nogometu nikome u sportskoj redakciji nije ni padalo na pamet da pokuša osigurati prava prijenosa mečeva Marina Čilića iz Melbournea.

U tom je biznisu pametnije i isplativije kupovati pakete cijelog natjecanja, nego pojedinačne susrete, a HTV se sada našao baš u takvoj situaciji da bi za Čilićev polufinalni meč s Andyjem Murrayjem trebao iskrcati bogatstvo.

"Pokušavamo riješiti prava za polufinale i finale. Nadam se da ćemo uspjeti", kratko je izjavio za Sportske novosti urednik sportskog progframa HTV-a Bruno Kovačević, dok je Čilićev otac Zdenko tvrdi kako su u Međugorju svi oni koji nemaju satelitske antene, a takvih je puno, ogorčeni na državnu dalekovidnicu.

"Meni je svejedno jer Marin ne treba promociju, ali žao mi je ljudi koji nemaju priliku gledati Marinove mečeve. Kažu mi mnogi da cijelu noć prate rezultat preko teleteksta", tvrdi Čilić senior.

net.hr