Hrvatski navijači ponovno stvarali probleme u Melbourne Parku!

U drugome, izoliranom incidentu, drugoj su skupini hrvatskih navijača, odjevenoj u kockaste crveno-bijele dresove, djelatnici osiguranja na ulazu u teniski kompleks zabranili upad u Melbourne Park, i to zato što je jedan od njih s vanjske strane zapalio baklju.

Kod jednoga od izbačene 11-orice navijača pronađene su dvije baklje, koje je uspio prokrijumčariti unutar kompleksa unatoč rigoroznom pregledu na ulazu.

Zapovjednik lokalne policije Jock Menzel rekao je da ne zna za kojeg su igrača u češko-hrvatskom ogledu navijali izbačeni navijači, no vjerojatnijim se čini, obzirom na okolnosti, da su bili Hrvati. Agencijski izvještaji navode da su bili glasni, da su navijali stojeći na sjedalicama, te maltretirali ostale gledatelje.

- Te smo ljude maknuli sa stadiona i oni više nisu dobrodošli. Nadam se da smo ovime pokazali nultu toleranciju prema bijednome navijačkom ponašanju - rekao je Menzel.

Organizacijskih problema s posjetiteljima Australian Open imao je i u trima proteklim godinama. Prije tri su se godine fizički počeli obračunavati srpski i hrvatski navijači na travnjaku ispred Rod Laver Arene, dok su prošle godine na tribinama glavnog stadiona divljali srpski odnosno bosansko-hercegovački navijači prateći meč Amera Delića i Novaka Đokovića.

jutarnji list