HRVATSKA Tijekom autoutrke poginuo sudac

Autodrom Grobnik
Promo racing

Na međunarodnoj utrci 'Nagrada Hrvatske 2022' na automotodromu Grobnik - smrtno je stradao sudac utrke. Natjecateljski automobil je punom brzinom tijekom utrke udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazilo jedno od sudačkih mjesta. Vozilo je udarilo dvoje sudaca, muškarca i ženu.

Neslužbeno se doznaje kako se sudac nalazio iza zaštitne ograde na jednom od zavoja grobničke piste. Na njega je naletjelo vozilo. Nije pomogla ni brza liječnička intervencija i kako neslužbeno doznajemo - sudac je preminuo u bolnici na Sušaku, javila je s automotodroma Grobnik novinarka HRT-a Danijela Minić.

Dodala je kako nitko od mjerodavnih nije bio spreman dati izjave, budući da su očevid i kriminalističko istraživanje još uvijek traju. Iz Hrvatskog auto i karting saveza uputili su izraze sućuti obitelji i sudionicima utrke.

"Tijekom natjecanja 'Nagrada Hrvatske 2022' na automotodromu Grobnik, tijekom utrke izdržljivosti koja se boduje za Prvenstvo centralno-europske zone, došlo je do izlijetanja natjecateljskog vozila sa staze i udara u zaštitnu ogradu na sudačkom mjestu. Hrvatski auto i karting savez hitno je postupio te je u postupku sazivanje istražnog povjerenstva koje će najhitnije utvrditi sve pojedinosti nesretnog slučaja i o tome u najkraćem roku obavijestiti sportsku javnost, priopćeno je iz Saveza.

Dodaju kako su u neposrednom kontaktu s automotodromom Grobnik, tijelima Javne uprave, MUP-a i Međunarodne automobilističke federacije FIA-e, objavio je HRT.