Hercegovina odlučuje Državnog prvaka u cestovnom biciklizmu

Hercegovina, biciklizam

Još nas nekoliko dana dijeli do cestovne utrke "Hercegovina Classic", odnosno Državnog prvenstva u cestovnom usponu koje će se održati u Subotu; 28. rujna 2019. sa početkom u 12:00h ispred tržnog centra Mepas Mall. Organizatori ističu kako je sve spremno za utrku koja će odlučiti Državnog prvaka za 2019 godinu.

Napomenimo, organizatori ovog Prvenstva su Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, zajedno s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a na utrci će nastupiti najbolji cestovni biciklisti Bosne i Hercegovine, koji će se boriti za vrijedne UCI bodove koji se računaju za kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Posljednje pripreme za održavanje ove utrke privode se kraju i vjerujemo kako ćemo još jednom pokazati se kao dobar domaćin i predstaviti Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo je posljednja utrka Državnog prvrnstva u 2019 godini i kao takva odlučuje o nositelju naslova Državnog prvaka. Koliko je bitna ova utrka govori i činjenica da su nas prije nekoliko dana kontaktirali iz Agencije za antidoping kontrolu, te najavili svoj dolazak i testiranje sportaša, a sve u cilju pravednog natjecanja", izjavio je Toni Zorić, organizator utrke.

"Mi smo svakako sretni što smo bili u mogućnosti organizirati utrku Državnog Prvenstva u Hercegovini, što nije mala stvar, to je zapravo jedna od najbitnijih utrka i osim samog naslova Državnog Prvaka nosi i vrijedne UCI bodove, koji mnogo znači svim sportašima koji se spremaju za odlazak na Olimpijske igre", dodao je Zorić.

Start i cilj utrke biti će ispred tržnog centra Mepas Mall, s početkom u 12 sati, odakle će biciklisti voziti zatvorenu vožnju kroz grad, a nakon toga ih čeka zahtjevni uspon prema Gorancima i žestoka borba za naslov Državnog prvaka. Ono što je bitno istaknuti jeste da će na Prvenstvu nastupiti bh. biciklisti u svim kategorijama, te da će Mostar i Hercegovina imati nekoliko svojih predstavnika.

"Izuzetna nam je čast što smo još jednom uključeni u organizaciju ovog događaja, te što će biciklisti na svoj put prema nositelju naslova Državnog prvaka startati upravo ispred Mepas Malla. Uvijek podržavamo ovako pozitivne događaje, a uz cestovnu utrku "Hercegovina Classic" smo vezani od samog početka i imamo pozitivna iskustva u organizaciji ove utrke, te vjerujemo da će i u 2019 godini ova utrka donijeti lijepu sportsku priču", izjavio je Josip Jurilj, voditelj marketinga Mepas Mall.

Utrka se organizira uz pomoć generalnog pokrovitelja: Federalno ministarstvo kulture i sporta, partnere: Vladu HNŽ, Sportski Savez Grada Mostara, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a, te sponzore: Mepas Mall, Hercegovina Vino, voda LEDA i restoran Konoba Goranci.