FOTO/VIDEO  Hercegovina.info na velikoj međunarodnoj utrci Foulees Monterelaises 2017.

trcanje Montereau Faut Yonne

Broj sudionika ove utrke je ograničen na 1500, a već mjesecima ranije taj broj je popunjen. Dan prije početka ove utrke održana je i mala dječja utrka o čemu smo već ranije javljali na našem portalu, a danas je središte ovoga francuskog grada u pariškoj regiji bilo krcato sudionicima utrke koji su stigli iz cijeloga svijeta. 

Na ovoj utrci sudjelovalo je čak 160 klubova sa svojih 1500 natjecatelja svih dobnih skupina. Zanimljivo da su na ovom natjecanju osim Francuske sudjelovali i predstavnici Italije, Kenije, Madagaskara, Maroka, Portugala, Somalije, Švicarske, Alžira, Burunde, Etijopije, Velike Britanije ...

Prvo mjesto osvojio je Kenijac Mwendwa Stephen Mwendo, koji je 10 kilometara istrčao za 29:13 minuta. Drugu poziciju zauzeo je Marokanac Moustaoui Mohamed sa vremenom 29:14, a na trećoj poziciji završio je Kenijac Ogari Charles sa vremenom 29:15.

Zanimljivo da su prvih deset pozicija svoje mjesto našlo čak šest Kenijaca, po jedan Etijopljanin, Švicarac, Marokanac i predstavnik Burunde. Najbolji predstavnik Francuske na ovom natjecanju je bio Goasdoue Yosi koji je zauzeo 17. mjesto sa istrčanim vremenom 30:45 minuta.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.




HERCEGOVINA.info