Gospodo vratite odbojku gradu Mostaru

ŽOK Mostar, ŽOK Čapljina, ŽOK Mostar, Maja Jonjić, ŽOK Student, ŽOK Čapljina
...ali u gradu Mostaru egzistira samo zahvaljujući djevojkama iz ŽOK Mostar koje vole ovaj sport. Da nije te njihove ljubavi prema sportu s kojim se bave, već odavno klub bi se ugasio, a odbojke ne bi bilo ni na mjestu gdje sada egzistira, a ona egzistira daleko od očiju javnosti u jednom mostarskom prigradskom naselju.

"O uvjetima treniranja suvišno je pričati. Već smo u ranijim intervjuima govorili kako je dvorana u Egipatskom selu neuvjetna kako za treniranje, tako i za odigravanje naših utakmica. Svaku večer se prevozimo osobnim automobilima do dvorane koja je udaljena nekih 10 km od centra grada. Taj problem udaljenosti smo morali prihvatiti, ali puno veći problem je nečistoća dvorane, što nam zamjere mnoge gostujuće ekipe kojima nemamo što ponuditi, a pri tom mislim na svlačionice i tuševe koji su u katastrofalnom stanju. Nakon svake domaće utakmice delegati šalju izvješće u Odbojkaski savez FBiH, u kojem navode da je dvorana neuvjetna, te kao takva nije prikladna za održavanje utakmica. Savez za sada ne poduzima ništa, no pitamo se do kada će to trajati, te postoji li mogućnost da nas isključe iz daljnjeg natjecanja. U ovim zimskim danima veliki problem nam predstavljaju i hladnoća, jer se dvorana ne grije, a u takvim uvijetima je teško trenirati. Više puta sam se osobno obraćala Sportskom savezu grada Mostara da nam na neki način pomognu, ali nisam dobila pozitivan odgovor. Dvorana u Sjevernom logoru bi možda bila prikladnija, barem što se tiče čistoce, ali od njih stalno dobivamo isti odgovor da su termini prebukirani i za nas nema mjesta. Dvorana na Bijelom Brijegu kako znamo uopće nije predvidjela odbojku kao mogući sport, pa na nju ne možemo ni računati. Volimo ovaj sport i želimo da se odbojka vrati u grad, te da tako bude pristupačnija i nama i brojnim gledateljima koji nas žele podržati", kazala nam je Maja Jonjić odbokašica Mostara.

Slično misle i ostale igračice, ali i ljubitelji odbojke kojih ima jako mnogo u gradu na Neretvi. Svi sa kojima smo pričali o ovom problemu su nam rekli da bi rado došli pogledati i podržati odbojkašice Mostara, ali im daljina i neuvjetnost dvorane predstavljaju veliki problem.

Za ovaj problem znaju svi u gradu, ali oni se prave gluhi i nijemi na sve ovo nabrojano. Sportski savez je taj koji mora pokušati riješiti ovaj problem, jer postoji upravo zbog ovakvih stvari.

Vrijeme je darivanja, pa bi bilo lijepo da netko od mjerodavnih u ovom gradu obraduje odbojkašice sa lijepim vijestima vezanim za njihov sport, te im pruži bar minimalne uvjete za treniranje i odigravanje utakmica. Gospodo još jednom apeliramo na vas da ovaj prekrasni sport vratite u grad i gradu Mostaru.

HERCEGOVINA.info