Gospodo gradu Mostaru je potrebna odbojka

ŽOK Mostar, odbojka
Svjesni su toga i sportski djelatnici i sportaši i sportašice koji samo zahvaljujući dobroj volji i improvizacijama uspijevaju na životu održati svoje klubove, od kojih je nažalost većina na infuziji.

O problemima HŽRK Zrinjski smo pisali nebrojeno puta, i ništa se zbog toga nije promijenili. Sada možete li zamilsiti kako se ova sredina odnosi prema "manjim" klubovima, kada se nema dobre volje pomoći državnim prvakinjama koje su ovaj grad i regiji uspješno predstavljali i u Europi kojoj svi težimo. Ovo manjim nemojte shvatiti doslovno, jer ne postoje veći i manji sportovi. Postoje oni za koje se više ili manje brine sredina u kojoj egzistiraju, a ova naša se previše ne brine niti za jedan.

Ovaj puta tema nam je odbojka. U Mostaru egzistira ŽOK Mostar, dok su kolege iz muškog kluba stavili ključ u bravu na vrata kluba i jednostavno se ugasili. Odbojkašice Mostara postoje samo jer vole svoj sport i svoj klub, i ne postoji drugo objašnjenja kojim bi objasnili ovaj fenomen. Odbojka je jedan od sportova koji ima dugu tradiciju u Mostaru, ali u našem slučaju je to nebitno.

Odbojkašice Mostara treniraju i igraju svoje utakmice u dvorani Egipatskog sela na Bišću polju. Ta dvorana je kako mi volimo reći u Mostaru dva dana telefonom od centra grada. Sasvim sigurno da u Mostaru postoje ljudi koji bi voljeli pogledati odbojku, ali upravo iz razloga što je dvorana Bogu za leđima to ne čine. O uvjetima u toj dvorani također je suvišno pisati, jer niti jedna dvorana u Mostaru nema normalne uvjete za treniranje i igranje utakmica.

I dok se cijeli normalan svijet bavi nekim drugim problemima Mostar ljeta gospodnjeg 2013. muku muči sa sportom. Za sve drugo novca ima, ali za sport ga nema. Nakon svega naše vlasti su kadre organizirati okrugle stolove stereotipnog naziva sport i droga, te valjati šuplje priče za koje su debelo plaćeni.

Gospodo draga gradu Mostaru treba odbojka i vratite je u grad, ove djevojke su svojom voljom iljubavlju za ovaj sport zaslužile priluku da se se predstave ljubiteljima sporta u gradu.

HERCEGOVINA.info