Garcia-Lopez zaustavio Marina Čilića već u prvom kolu

Čilić je cijelu ovu godinu igrao odlično, te ga je takva forma dovela među deset najboljih na svijetu (9. mjesto). S druge strane Garcia-Lopez je u 2010. godini igrao na pet ATP turnira i baš na svakom je ispadao u prvom kolu. Stoga više čudi ovaj poraz Čilića.

Hrvatski tenisač je bio bolji na terenu do tie-breaka, makar je Garcia-Lopez imao jednu break loptu više prije trinaeste igre (3-2). No, tie-break je posve usmjerio daljnji tijek meča. U njemu je Čilić osvojio samo jedan poen, a u nastavku meča niti jedan jedini gem! Drugi set je prohujao, u njemu je Čilić uhvatio samo dvanaest poena i priča je tako po njega završila.

Samo šest poena je Čilić uhvatio na svoj servis u drugom setu što je nezabilježeno u njegovom slučaju, a Španjolac, inače 49. igrač na svijetu, je tako proslavio prvu pobjedu u 2010. godini.

Ivan Ljubičić je lako otvorio svoj nastup u Indian Wellsu. Pobijedio je Ryana Harrisona, 284. igrača na svijetu, sa 6-2, 7-6(2). U prvom setu nije bilo nikakvih problema za 20. nositelja Ljubičića, a u drugom je tek malo zakomplicirao meč kada je kod 5-4 servirao za meč. Tada je Harrison napravio jedini break u meču, ali nije dugo držao Ljubičića na vatri.

U tie-breaku je Ljubičić riješio pitanje pobjednika i u drugom će kolu igrati protiv Argentinca Briana Dabula, 175. igrača na svijetu. Dabul je u Indian Wellsu prošao dva kola kvalifikacija, a potom u glavnom turniru Leonarda Mayera i Gillesa Simona.

Hrvatske tenisačice Petra Martić i Karolina Šprem nisu uspjele doći dalje od 2. kola. Srpkinja Janković je pobijedila Martić 6-3, 7-6(2) u prvom njihovom meču u karijeri, dok su i Šprem i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova također igrale premijerno, a 25. nositeljica Pavljučenkova je lako slavila 6-3, 6-1.

Jači je otpor ponudila Martić i to u drugom setu meča, makar je i tada bila podređena suparnici, devetoj igračici na svijetu Jeleni Janković. No, dogurala je do tie-breaka gdje je meč ipak završio.

jutarnji.hr