Finale Kupa BiH u boćanju za 2012. godinu: Bura – Radišići 7:2

Iako su akcije slobodno se može reći za bh boćanje moćne momčadi Radišića bez obzira što se igralo na terenu Bure u Broćancu kod Posušje, stajale puno bolje na kraju su se poslije velike skoro dvosatne borbe radovali domaći igrači. U prvenstvu sigurni Radišićani naletjeli su na očito je bolje pripremljenu momčad Bure, koja je u svoje klupske vitrine uz jedan naslov prvaka BiH, donijela i treći kup trofej (2007., 2008., 2012). Radišići su tako uz dva naslova prvaka ostali na četiri kup trofeja.

Već nakon par odigranih tura bilo je jasno da bi mogla presuditi pobjeda u paru, a upravo su u toj disciplini Posušaci odigrali najbolje. Protiv najboljeg para momčadskog dijela prvenstva Marić/Grbavac boćari Bure, posebice kapetan Mate Grubišić su brljirali i zasluženo slavili. Međutim, uz Grubišića junaka pobjede je bilo više. Posve neočekivano Ante Nenadić je u pojedincu nadigrao bivšeg reprezentativca i na pojedinačnim prvenstvima BiH zapaženog Antu Juku, dok je Kužić u krugu nije iskoristio dvije meč boće. Upravo je dvoboj dvojice Neumljana - Sentić (Bura) i Kužić (Radišići) bio i najuzbudljiviji, a na kraju je pripao iskusnom i kao „gemišt hladnom" Sentiću. Jedinu pobjedu za prvaka je izborio Ante Dedić - Šampion, koji je u krugu savladao Jozu Lončara.

Zanimljivo, iako prvacima poraz nije baš „sjeo" na kraju su uz čestitke suparnicima prihvatili i zajednički večeru, na kojoj su se nastavile rasprave o 'propuštenim prilikama i iskorištenim šansama'. Uglavnom, kup je bio kruna uspješne boćarske sezone okrunjene s četiri medalje na velikim svjetskim i europskim natjecanjima. Da se podvuče crta preostala je još podjela pehara i medalja za natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji koja će se iz kako je kazao Jakov Lončar, tajnik Boćarskog saveza BiH održati naknadno.

Boćarski dom „Nožinac" u Broćancu. Gledatelja 150. Sudac: Branko Mikulić (Posušje).
Rezultat po disciplinama: krug, Vlado Sentić - Željko Kužić 2:0 (19:18), Jozo Lončar - Ante Dedić 0:2 (18:21); pojedinac, Ante Nenadić - Ante Juka 2:0 (13:3); par, Mate Grubišić/Zoran Bešlić - Drago Marić/Nediljko Grbavac 3:0 (12:9).

ljportal.com