Fantastična pobjeda Borne Ćorića

Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Ćorić, tenis, Borna Ćorić, tenis, uspjeh u životu, Borne Ćorić, tenis, ATP Basel, Borna Ćorić, Roland Garros
Danas je pao Latvijac Ernests Gulbis, 13. igrač svijeta. Borna je slavio sa 7:6(2) 6:3 i tako sa 17 godina dosao do prve top 20 pobjede!!!!

Puno se posljednjih dana govorilo o ozljedi/ama Latvijca, ali protiv 13. igrača svijeta koji iza sebe ima sezonu karijere nikada nije lako igrati, pogotovo jednom 17-godisnjaku, ali Borna je ponovno pokazao kakav igrač bi trebao postati u budućnosti !

U 1.setu Borna je kod 2:2 propustio 3 break lopte, a Gulbis je prvi došao do breaka i vodstva 3:5*. Ćorić ne posustaje vec vraća break i izjednačava na 5:5, a set kasnije odlazi u tie break! Borna je odlično odigrao 13. igru, brzo poveo 5:0 te mirno zavrsio set i sa 7:2 uzeo 1.set !

To je bila prekretnica u meču. Ćorić nastavlja sa odličnom igrom te breaka Gulbisa i dolazi do vodstva *3:1 kojeg je Gulbis u iducem gemu odmah i vratio! Borna pokazuje kako je hladnokrvan te odmah radi novi break, odlazi na 5:2, gdje propušta 3 meč lopte na servis Gulbisa, ali idući gem mirno i rutinski bez izgubljenog poena osvaja i tako završava meč i dolazi do najvece pobjede u dosadašnjoj karijeri!

Na ovaj način Borna je na najbolji mogući način zahvalio organizatorima na pozivnici, a idući protivnik će mu biti Golubev, a ukoliko i njega prođe Borna bi u četvrtfinalu najvjerojatnije išao na Španjolca Rafaela Nadala.

Manje je sreće imao Ivan Dodig koji je izgubio od 7. nositelja, Belgijca Goffina u 2 seta 7:6,6:4.

D.M.HERCEGOVINA.info