EUROPSKO PRVENSTVO Hrvatski vaterpolisti ostali bez finala

Hrvatski vaterpolisti
Hrvatski vaterpolisti
PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez finala na Europskom prvenstvu u Budimpešti nakon što su u teškom polufinalnom dvoboju poraženi od Španjolaca s 8:9.

Da smo ušli u finale, bio bi to jubilarni deseti finale naših vaterpolista na velikim natjecanjima pod kojima podrazumijevamo olimpijske igre te svjetska i europska prvenstva. Ovako će jubilarac sačekati neku drugu priliku. Sa Španjolcima nikad nije lako, pa nije bilo ni u petak. Iako smo prvu četvrtinu riješili u svoju korist s 1:0, do poluvremena smo ostali i bez te minimalne prednosti jer je rezultat na semaforu bio 4:4.

Suparnici su igrali čvrsto u obrani, a na vratima su imali raspoloženog Lopeza koji je do kraja utakmice skupio čak 13 obrana. Jasno je da je u takvoj situaciji bilo teško odlučiti se na udarac, a još teže pogoditi. Lopez je osim toga osebujan vratar, proslavlja svaku svoju obranu ljubeći loptu, a zna se i unositi u lice suparničkim igračima

I nakon treće četvrtine pobjednik se nije nazirao (6:6), pa je sve odlučeno u posljednjoj četvrtini, tih magičnih osam minuta koji su ovaj put otišli na španjolsku stranu. Naprosto naši igrači nisu ponovili igru iz prethodnih susreta, igrali su u grču, imali su malo i peha, ali mora se priznati da su Španjolci znali zaustaviti sve naše adute. Kad su 34 sekunde prije kraja došli u vodstvo s 9:7, vidjelo se da je gotovo, pogodak Vukičevića samo je ublažio poraz.