EUROPSKO ODBOJKAŠKO PRVENSTVO Potpisan sporazum između Hrvatske i BiH

odbojka, savez

Hrvatska i Bosna i Hercegovina zajedno će u kolovozu ove godine u Osijeku i Zenici organizirati Europsko prvenstvo u odbojci za juniorke o čemu je u petaku Zenici potpisan sporazum između odbojkaških saveza dviju zemalja.

Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić. Baković je pri tome najavio kako će Hrvatska Bosni i Hercegovini darovati dio sredstava koje će izdvojiti Europska odbojkaška konfederacija (CEV) kao potporu organizacije ovoga natjecanja.

"Europska odbojkaška konfederacija je povećala potporu ovom natjecanju sa 75.000 na 100.000 eura, ali mi želimo pomoći našim prijateljima iz BiH na dobrom putu oporavka odbojke", rekao je Baković.

Umjesto ravnomjernog iznosa za dvije zemlje, Bosni i Hercegovini će pripasti 60.000, a Hrvatskoj 40.000 eura za organizaciju europskog juniorskog natjecanja za odbojkašice.

"Time na simboličan način želimo pomoći razvoj odbojke u BiH", dodao je Baković.

Europsko prvenstvo u odbojci za juniorke održavat će se od 19. kolovoza do 1. rujna, a natjecanja će se odigravati u Osijeku i Zenici.

Ždrijeb skupina održat će se 15. svibnja u Zenici, gdje će se igrati polufinalni i finalni susret.