FOTO  Europski kup u Ohridu: Tomislavgradske mažoretkinje apsolutne pobjednice

mažoretkinje
U prekrasnom makedonskom biseru Ohridu od 25. do 28. listopada 2018. godine održan je I. Europski kup Alpe Dunav Adria na kojemu je sudjelovalo preko 600 mažoretkinja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Moldove, Slovenije i domaćina Makedonije. Bosnu i Hercegovinu, više nego uspješno, predstavili su ponajbolji sastavi Nacionalnog mažoret saveza iz Čitluka, Gornjeg Vakufa - Uskoplja, Gruda, Stoca i Tomislavgrada, osvojivši zajedno više od polovice svih odličja podijeljenih na natjecanju, ali i ponijevši s Ohrida mnoštvo prelijepih trenutaka s obzirom na izuzetnu gostoljubivost i srdačnost domaćina te zavidnu razinu organizacije natjecanja.

Tomislavgradske mažoretkinje su, kao najuspješnija ekipa na natjecanju, osvojile naslov apsolutnog pobjednika Europskog kupa te prijelazni pehar i novčanu nagradu u vrijednosti od 1.000 eura.

Pored naslova pobjednika Kupa, mažoretkinje iz Tomislavgrada okitile su se s čak šest zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane medalje. Seniorski i kadetski sastavi bili su najbolji u formacijama pompon, dok su u istoj kategoriji juniorke zaslužile srebro. Zlatne su bile i Ivana Drmić i Jelena Papić u seniorima pompon par, Ružica Parlain u seniorima pompon solo, Marija Boškić i Mihaela Vukadin u juniorima pompon par te Nikolina Ljubičić u juniorima pompon solo. Srebrna odličja izborile su seniorke Ružica Parlain i Ruža Šarac u kategoriji štap par te Ivana Drmić u kategoriji štap solo, kao i kadetkinja Anđela Krajina u kategoriji pompon solo. Na pobjedničko postolje s brončanim medaljama oko vrata popele su se i kadetkinje Mia Baković i Josipa Papić u kategoriji pompon par te seniorka Ana Braovac u kategoriji pompon solo. Anamarija Dukić bila je peta u juniorima štap solo, dok su Marija Ćurković i Kristijana Sladoja u istoj kategoriji u paru zauzele šesto mjesto.

Iznimno uspješne su bile i Grudske mažoretkinje s ukupno dvije zlatne te po tri srebrne i brončane medalje. Juniorski sastav bio je najbolji u formaciji pompon, a Mia Bošnjak u kadetima pompon solo. Druga mjesta i srebrne medalje zaslužile su Ana i Matea Majić u juniorima pompon par te kadetkinje Lana Mikulić i Petra Tabak u kategoriji štap par te Laura Šimić i Laura Tomas u kategoriji pompon par. Brončana odličja osvojile su seniorke Andrea Bušić i Anamarija Miloš u kategoriji štap par odnosno Andrea Bušić i Andrea Paradžik u kategoriji pompon par te juniorka Tea Sesar u kategoriji pompon solo. Juniorski sastav bio je odličan i u formaciji štap s osvojenim četvrtim mjestom, a vrlo dobrim rezultatima uspjehu cijele ekipe doprinijele su i kadetkinje sa šestim mjestom u formaciji štap te Lucija Jurčić kao šesta u kadetima štap solo i Matea Alerić kao sedma u juniorima štap solo.

S pregrštom odličja oko vrata kući su se vratile i mažoretkinje kluba Uskopljanke. Seniorski sastav osvojio je srebro u formaciji pompon i broncu u formaciji štap. Seniorka Ivona Lozić druga je u kategoriji pompon solo te skupa s Marinom Zeko u kategoriji pompon par. Kadetkinja Tea Dujmović brončana je u kategoriji pompon solo. Izvrsna četvrta mjesta osvojile su seniorka Ana Zeko u kategoriji štap solo te juniorke Ivana Boškić i Mirjam Martinović u kategoriji pompon par.

Mažoretkinje Čitluk su u svom debitantskom nastupu na europskoj sceni stigle do prvog zlata. Klara Juričić i Mia Vlaho bile su prve u kadetima pompon par. Na prvom natjecanju Čitlučanke su osvojile i prvo ekipno odličje drugim mjestom kadeta u formaciji pompon. Juniorski sastav osvojio je četvrto mjesto u formaciji pompon, a četvrte su bile i juniorka Viktorija Vučić te kadetkinja Ema Juričić u kategoriji pompon solo.

Dva odličja, srebrno i brončano, osvojile su Stolačke mažoretkinje. Petra Obradović bila je druga u juniorima pompon solo, dok su Ana Papac i Tea Šutalo treće u juniorima pompon par. Emily Raguž je u juniorima štap solo bila šesta.

Svim ovim vrijednim i uspješnim djevojkama i djevojčicama od srca čestitamo i želimo puno sreće i vrhunskih rezultata na budućim natjecanjima.

Napomenimo za kraj da će se iduće, drugo po redu, državno prvenstvo u organizaciji Nacionalnog mažoret saveza održati krajem svibnja sljedeće godine u Čitluku