EMIL MARKIĆ OSTAO BEZ WBO TITULE Mostarac u Njemačkoj boksa protiv Mađara Ferenca Alberta

Emil Markić
hercegovina.info

Nakon više od osam mjeseci Emil Markić vraća se u ring. Boksač iz Mostara 15. veljače će boksati u njemačkom Augsburgu protiv Ferenca Alberta, 26-godišnjeg boksača iz Mađarske.

Markić je u svibnju u Mostaru obranio pojas prvaka Europe u poluteškoj kategoriji po WBO verziji.

„WBO titula je sada upražnjena. Moj sada već bivši menadžer Redžo Dedeić nije organizirao obranu titule u roku od pola godine i tako sam bez borbe ostao bez nje. Raskinuli smo suradnju i sada sam bez menadžera“, kazao je za hercegovina.info Emil Markić.

U profesionalnom boksu Emil Markić ima impresivan omjer od 30 pobjeda i dva poraza. Njegov protivnik iz Mađarske u profi boksu ostvario je 27 pobjeda i 17 poraza.

Emil Markić

„Ovo mi je borba za povratak u natjecateljski ritam. Ferenc Albert nije moja klasa borca i njegov stil boksanja mi odgovara. On je 'fajter', voli borbu i ne bježi puno po ringu. Očekujem pobjedu, ali nikada ne znate ishod i uvijek treba biti oprezan“, ističe Markić u razgovoru za hercegovina.info.

Boksačku reviju u Njemačkoj organizira Mirko Skoko, a u kutu boksača iz Mostara bit će Predrag Kovačević. Markić ističe kako bi želio ponovno boksati za WBO titulu za što je potrebno imati i dosta sportske sreće.

„Volio bih opet raditi borbu za titulu. No, tu treba dosta sreće i menadžeri moraju uraditi dobar posao. To može biti jednostavno, ali ne mora biti jednostavno. U pregovorima sam s jednim menadžerom iz Londona i ne bih želio iznositi njegovo ime u javnost dok ne dođe do konačnog dogovora“, naglasio je Emil Markić koji se za mečeve priprema u BK Mostar.