FOTO  Ekipa hercegovina.info posjetila je natjecanje raftinga u Nizozemskoj

Ovo nije nikakva šala ili rubrika vjerovali ili ne ali sama pomisao o divljim vodama ,raftingu,kajaku pa još u Nizozemskoj zvuči više nego nevjerojatno. Ipak svima je poznato što sam naziv Nizozemska znači (niska-zemlja) i zdrav razum nije u stanju ni zamisliti da tamo u jednoj Nizozemskoj koja je većim djelom svoje teritorije na ''delti'' tri velike rijeke Rajna, Mas i Wal, a s obzirom na svoja povijesna,zemljopisna ili geo-strategijska bogatstva svako razuman bi odmah rekao : '' niđe veze''.

Domišljatost i maštovitost čovjeka je i u ovom slučaju kao i uvijek nepredvidiva. Evo kako je jedna ravničarska (da ne kažemo močvara) zemlja ostvarila svoj ''san'' o brzim planinskim rijekama ,raftingu ,kajaku na brzim vodama .
Samo za informaciju naših vjernih čitatelja ova staza je indeticna (isti je i arhitekta) stazi sa ljetnih olimpijskih igara održanih u Seulu 1988.(Južna Koreja).
Pored samih ekipa kajaka i raftinga iz Nizozemske gotovo redovni gosti su nacionalni sastavi i klubovi iz susjednih zemalja: Njemačke ,Belgije ,Francuske i Luxemburga.

Izgradnja ovog kompleksa zadnjih godina je takođe dala svoje veliko učešće i kvaliteti turizma u regiji .Posebna atrakcija u ovom kompleksu je novi sport na vodi ''FlowRiders'' (Flowboarding) veoma popularan u Kaliforniji ,ali o tom zanimljivom i novom sportu ćemo jednom drugom prilikom posvetiti veću pažnju.

Fotografije koje je napravila naša ekipa reći će vam mnogo više od riječi.

HERCEGOVINA.info