Dodig i Melo su bili tako blizu...

Ivan Dodig, Marcel Melo, tenis, Marcel Melo, Ivan Dodig, Ivan Dodig, ATP Pariz, tenis, Marcel Melo, Ivan Dodig, Marcel Melo, tenis, Barclays ATP World Tour Finals, tenis, Ivan Dodig, Marcel Melo, Ivan Dodig, Marcelo Melo, tenis, Španjolci, Fernando Verdasco, tenis, Ivan Dodig, ATP Toronto, Ivan Dodig, Marcelo Melo, Dodig i Melo, tenis, Melo i Dodig ,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, ATP, Dodig i Melo
Bio je to njihov sedmi međusobni susret i peta pobjeda braće Bryan. Ove godine dobili su ih i u finalu Monte Carla. Za najbolji teniski par svih vremena ovo je bio četvrti naslov na završnim turnirima i prvi nakon 2009. godine, te ukupno 103 naslov u karijeri.

Melo i Dodig su osvojili samo jedan turnir zajedno. Prošle godine slavili su u Šangaju. Ove godine su poraženi u tri finala - u Monte Carlu, Torontu i Tokiju. Igrali su i finale Wimbledona 2013. godine, te finale Memphisa 2012. godine. Dodig ima još dva finala na ATP Touru s Matom Pavićem u Zagrebu (2012, 2013).

Meč je servisima otvorio Ivan Dodig i već u prvom gemu pokazao kako je raspoložen za igru osvojivši gem bez izgubljenog poena. Hrvatsko - brazilski par u drugom je gemu imao i break loptu, no Dodig nije iskoristio priliku. Prve probleme Dodig i Melo su imali u sedmoj igri kada su na Melov servis Amerikanci poveli 40-0 i imali tri break lopte.

Međutim, nisu realizirali niti jednu pa su Dodig i Melo poveli 4-3. U nastavku seta oba su para sigurno držala servis, pa je pobjednik prvog seta dobiven u trinaestoj igri. Dodig i Melo su sjajno otvorili 'tiebreak'. Poveli su 4-0, pa 5-1, no braća Bryan su uspjela izjednačiti na 5-5. Ipak, hrvatsko-brazilski par je osvojio iduća dva poena i dobio set.

U drugom setu Bob i Mike Bryan su kod vodstva 2-1 načinili 'break' na Melov servis, poveli 3-1, a zatim kod 5-2 još jednom uzeli Melov servis za dvostruki 'break' i dobiveni set rezultatom 6-2. Finale je razriješeno u 'super tiebreaku' koji se igra na 10 poena. Braća Bryan su povela 3-1, pa 7-4 i 8-6, da bi slavili sa 10-7

Hina