Đoković i Federer u finalu Wimbledona

Novak Đoković, french open, Marin Čilić, Novak Đoković, Davis cup, tenis, US Open, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, Novak Đoković, tenis, Rafael Nadal, Novak Đoković, Novak Đoković, Wimbledon, Novak Đoković, Mardy Fish, tenis, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, US Open, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Novak Đoković, Goran Ivanišević, Novak Đoković, Roland Garros, Dominic Thiem, tenis, Novak Đoković, Australian Open

Đoković, branitelj naslova koji je u četvrtfinalu u tri seta izbacio Marina Čilića, odlično je otvorio meč i poveo s 2:0, ali se Francuz vratio i izborio tie-break kojeg je srpski tenisač sjajno odigrao i slavio sa 7:2.

Odmah u drugom setu Đoković je napravio break, kojeg je uz manje probleme (dvije spašene break-lopte kod 2:1) sačuvao do kraja seta. U trećem setu Francuz je servis izgubio servis kod 1:1 i povratka za njega više nije bilo.

Đoković, dvostruki osvajač Wimbledona, u finalu će igrati protiv Rogera Federera koji je sa 7:5, 7:5, 6:4 pobijedio Andyja Murraya.

Federer, koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko godina, pravio je breakove u gemovima u kojima je Britanac servirao za ostanak u setu/meču. Slomio ga je kod 6:5 u prvom setu, 6:5 u drugom i 5:4 u trećem setu.

Hina