Đoković brutalno uništio Marinov san o obrani naslova na US Openu

čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, ivan ljubičić, Marin Čilić, Marin Čilić, ivan ljubičić, Marin Čilić, Janko Tipsarević, Marin Čilić, ATP Madrid, Marin Čilić, međugorac, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis
Čudo kojem smo se nadali izgleda kao humoristična iluzija nakon što je Novak Đoković u polufinalu očitao brutalnu lekciju najboljem hrvatskom tenisaču i ostavio ga na tri gema. Za samo 85 minuta, bilo je 6-0, 6-1, 6-2.
Prvi igrač svijeta jedva da se oznojio za 14. pobjedu u isto toliko međusobnih dvoboja. Nakon ovakvih mečeva besmisleno se baviti statistikom, ali čisto radi ilustracije, Čilić je napravio 37 neprisiljenih pogrešaka, a Đoković 13. Na drugom servisu osvojio je kriminalnih 22 posto poena, ubačaj prvog bio je samo 45 posto, uz mršava četiri asa...

Nakon samo nekoliko minuta dalo se naslutiti da bi konačan ishod za našeg tenisača mogao biti vrlo neugodan. Čilić je u meč ušao preplašen kao grčka delegacija kod Angele Merkel, a Đoković je hladno zbrajao njegove pogreške i gomilao poene.

U prvom servis-gemu Marin se suočio sa 0-40 nakon bojažljive igre na mreži. Dvije break lopte je spasio, na trećoj je promašio i počelo je demoliranje. Đoković je osvajao svoje servise kao da trenira protiv juniora koji mu se našao pri ruci, usput nižući breakove...

Malo loših Marinovih voleja, malo promašaja s osnovne crte, pa dvostruka pogreška i u roku od 15 minuta bilo je 4-0, a nakon samo 24 - neslavno „bageliranje", čistih 6-0. Čilić u prvom setu nije imao nijednu loptu za osvajanje gema, a Goranu Ivaniševiću na tribinama su vidljivo tonule lađe.

Zastrašujuća Novakova serija potrajala je ukupno sedam gemova. Početkom drugog seta Čilić je spasio dvije break lopte, konačno osvojio servis i na trenutak probudio uspavali Arthur Ashe. Glasne ovacije gledatelja zvučale su gotovo samilosno.

Već na sljedećem servisu Čilić se opet raspao, što je nagovijestilo da će i drugi set dobiti brzi rasplet.

Poslije 50-ak minuta jedino što je bilo važno jest da se prošlogodišnji pobjednik od US Opena pokuša oprostiti sa što više dostojanstva. Nasreću, Čilić se nije potpuno predao. Rebreakom za 2-2 u trećem setu uspio je malo zagrijati atmosferu i natjerati Đokovića da prebaci u višu brzinu.

Srbinu se to, naravno, nije svidjelo. Tek osmi izgubljeni servis na turniru poslužio mu je kao crvena krpa da po brzom postupku opet stigne do vodstva i privede meč kraju. Devetom nositelju više nije prepustio nijedan gem.

Đokoviću će to biti šesti finale US Opena i prilika da osvoji svoj jubilarni 10. Grand Slam naslov. Čilić će pak na sljedećoj ATP ljestvici pasti na 14. mjesto.

MARIN ČILIĆ - NOVAK ĐOKOVIĆ 0-6, 1-6, 2-4

Jutarnji list