FOTO  Danas završio Biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik

... organizira ga Biciklistička udruga Brod.Cilj ovog ultramaratona je očuvati dignitet Domovinskog rata te probuditi sjećanje na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, a sa športske strane, promicati biciklizam.

Maraton još za cilj ima povezati panonsku i jadransku Hrvatsku i podsjetiti na ratna stradanja u svim dijelovima Hrvatske te mladima kroz to podsjećanje na prošlost poslati opomenu za budućnost. Prvi se je put održao 2009. godine, a utrka traje pet dana.

Vozi se u sedam dionica. Svi sudionici utrku započinju kod Ovčare, a završavaju u Dubrovniku. Turistička zajednica grada Dubrovnika je bila pokrovitelj boravka u Dubrovniku za sudionike ultramaratona Vukovar-Dubrovnik u svim dosadašnjim izdanjima.

"Utrka je bila dosta teška. Velike vrućine otežavale su nam pojedine dionice, ali smo već navikli na to. Ovo je jedan naš doprinos očuvanju digniteta Domovinskog rata i na ovaj način odajemo sjećanje na sve poginule i nestale hrvatske branitelje", rekao je za portal Hercegovina.info jedan od sunionika ovoga  ultramaratona.

Hercegovina.info