FOTO  Damir Džumhur na treningu u Kiseljaku

Damir Džumhur, Kiseljak
Damir je nekoliko godina bio sudionik ovog međunarodnog turnira, prije tri godine čak i pobjednik, stoga je i ove godine odlučio podržati napore koje ulaže teniski klub Elliptic na čelu s direktorom turnira Robertom Biletićem, te doći barem na trening.

Nakon plasmana u treće kolo Roland Garrosa te povijesnog uspjeha za bh. tenis, Damir nije zaboravio ni svoje kolege u Bosni i Hercegovini. Naime, od 32 igrača koja su prošla u glavni dio turnira „Sarajevski kiseljak open 2015." od bh. predstavnika za 18 ATP bodova još se bore Marino Alpeza i Nerman Fatić.

Damir je s ocem u Kiseljak došao izravno iz Pariza te na teniskim terenima Eliptica odradio trening s mladim igračem iz Hrvatske Domagojem Bilješkom.

„Iz Kiseljaka nosim lijepe uspomene jer su ovaj turnir i njegov direktor Robert Biletić značajno pomogli početku moje karijere, stoga mi je drago da svojim dolaskom mogu pomoći njegovoj promociji", kazao je Džumhur.
„Prošlotjedno iskustvo na Roland Garossu mi je bilo zaista odlično kao i igrati sa po meni najboljim igračem svih vremena, Federerom" dodao je Damir.

Inače, danas je nastavljen glavni dio turnira „Sarajevski kiseljak open 2015.a neki od mečeva mogu se pratiti i uživo putem web stranice http://www.tkelliptic.com/.

Direktor turnira Robert Biletić izrazio je zahvalnost Damiru i njegovom ocu te dodao kako je ovaj turnir iz godine u godinu sve jači.

Damir je strpljivo davao autograme i slikao se sa znatiželjnim posjetiteljima a za kraj je uputio poruku i svojim kolegama rekavši da zna kako je naporan trud i rad potreban za uspjeh u ovom sportu ali da ne smiju odustajati nego jednostavno, ići naprijed.