Čudo iz Čapljine! Božana (17) bacila je Argentinke na koljena

Božana Butigan, odbojka, hrvatske odbojkašice

Nakon više od dva i pol sata borbe Hrvatice su šokirale domaću selekciju 3-2 u setovima (20-25, 30-28, 15-25, 25-22, 16-14). Uspjeh je tim veći kad se zna da su samo 24 sata ranije, na početku turnira, Hrvatice glatko poražene od Poljske 3-0 u setovima, a protiv sebe imale su i punu dvoranu argentinskih navijača, na tribinama ih je bilo gotovo pet tisuća, piše 24sata.hr.

Odlučivale su nijanse, pogotovo u drugom, četvrtom i petom setu. Svi oni otišli su u korist izabranica Miroslava Aksentijevića, a najefikasnija hrvatska igračica bila je i - najmlađa. Božana Butigan, 17-godišnja Čapljinka, izborila je čak 18 poena! - Presretna sam jer smo igrale jako dobro kao ekipa od početka do kraja. Bila sam jako uzbuđena zbog silnih ljudi koji su navijali, ali sad se moramo smiriti i usredotočiti na sljedeću utakmicu - rekla je igračica zagrebačke Mladosti i jedna od najmlađih igračica u povijesti hrvatske seniorske vrste. - Htio bih zahvaliti ovoj sjajnoj publici, jako smo uživali ovdje, ali znam da je bilo teško za Argentinu. Obje ekipe igrale su pod velikim pritiskom i bilo je zaista teško. U nekim trenucima igrali smo na visokom nivou, a ponekad smo radili početničke greške. Servirali smo jako dobro i igrali dobro na mreži. Bili smo jaki u bloku i obrani, presretan sam zbog ovih djevojaka, zasigurno najmlađih na turniru. Jako sam zadovoljan - kazao je izbornik Aksentijević.

Hrvatska na World Grand Prixu: Rene Sain, Nikolina Božičević, Božana Butigan, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Natalia Tomić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Lucija Mlinar, Katarina Luketić; izbornik: Miroslav Aksentijević