Čilić u osmini finala US Opena nakon velike drame i četiri sata igre

marin cilic
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u trećem kolu US Opena 19-godišnjeg Australca Alexa de Minaura s 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 7-5 nakon velike drame i četiri sata igre.

Čilić je okrenuo 0-2 u setovima i nije se predavao protiv vrlo talentiranog Australca koji je 45. na ATP ljestvici. U prva dva seta Čilić je djelovao nervozno, svoj servis je gubio dvaput u prvom i čak triput u drugom setu. Marin je u naredna dva seta pronašao smirenost i svoju igru, izjednačio je na 2-2, ali tek tad počinje drama.

Odlučujući, peti set de Minaur započinje "breakom" za 2-1, no zatim Čilić radi četiri gema u nizu, vodi s 5-2 i činilo se da će lako u 4. kolo. Kod 5-2 na servis protivnika Čilić propušta pet meč-lopti, od čega tri vezane, a potom još jednu meč-loptu na svoj servis, koji je izgubio, a de Minaur poravnao na 5-5. U 12. igri Čilić ipak dolazi do još jednog "breaka" i konačne pobjede u meču u kojem je propustio sedam meč-lopti.

Čilić je u meču imao 14 aseva, ali i 9 dvostrukih pogrešaka, imao je nevjerojatnih 28 "break-lopti" od čega je de Minaur spasio čak 20. Marin je imao jednak broj winnera i neprisiljenih pogrešaka (59) i to sve govori koliko se sedmi igrač svijeta namučio za prolaz.

U osmini finala Čilić ide na Belgijanca Davida Goffina s kojim ima negativan skor 2-3, ali je zato dobio dva zadnja meča.

Gol.hr