Čilić: Publika je bila prevaga na mojoj strani

Čilić: Publika je bila prevaga na mojoj strani

Marin Čilić donio je Hrvatskoj bod pobjedom nad Viktorom Troicki i poravnao protiv Srbije u četvrtfinalu Davisova kupa na 1:1. Najveća borba vodila se u drugom setu, u kojem je gost vodio 5:2 i činilo se da će ugrabiti taj set.

No, Čilić je onda vezao pet gemova zaredom i spektakularno došao do 2:0 u setovima i širom si otvorio vrata pobjedi. Troicki je nakon toga pukao, i samom mu je bilo jasno da u tom meču više nema što tražiti. Dvaput je izgubio servis i Međugorac je slavio nakon samo tri seta, što je itekako bitno uoči nastavka vrućeg vikenda, prenosi sportal.hr.

Parovi bez iznenađenja

- Krenuo sam jako dobro u meč, s puno adrenalina koji mi je donio polet. Nisam mu dao da diše, ofenzivnom igrom sam lako kontrolirao meč. Početkom drugog seta sam popustio, jednostavno sam izgubio servis. A on je to jako dobro iskoristio. Ali publika me vratila u život i mislim da je baš ona u ovom meču donijela prevagu - zahvalio se Čilić navijačima.

U subotu je na rasporedu igra parova (15) u kojoj bi se trebali sučeliti Veić i Dodig protiv Zimonjića i Tipsarevića, osim ako nas izbornici ne odluče iznenaditi. Ali već sada je izvjesno da bi četvrti meč, u nedjelju, između Đokovića i Čilića trebao prelomiti dvoboj.

- Ova mi je pobjeda jako pomogla - ističe Čilić.

Autor: Ozren Maršić