Čilić prošao Stahovskija i ušao u osminu finala

čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, ivan ljubičić, Marin Čilić, Marin Čilić, ivan ljubičić, Marin Čilić, Janko Tipsarević, Marin Čilić, ATP Madrid, Marin Čilić, međugorac, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis

Nešto manje od dva sata je Čiliću bilo potrebno da slomi 55. igrača na svijetu, te dođe do osmine finala u kojoj će igrati protiv pobjednika meča Andy Murray - David Nalbandian.

Čilić je bolje otvorio meč, te je u dva navrata bio u prednosti tijekom prvog seta. Ipak, kod 5-4, kada je servirao za prvu dionicu, se našao u problemima, ali je i spasio 15-40.

U drugom setu je dominirao ukrajinski tenisač i uz jedan break je dobio taj set 6-4. Iskoristio je u tom dijelu meča jednu od pet break-prilika, dok je Čilić ostao nedorečen na servisu suparnika.

Odlučujuću treću dionicu je Čilić otvorio breakom i držao ga sve do 4-3, kada je opet morao spašavati 15-40. I iz tih se neugodnosti izvukao, a potom je preko puta sebe imao slomljenog suparnika koji je potom pao i na vlastitom servisu što je označilo Čilićevu pobjedu.

Stahovskij je imao čak više break-šansi u meču (10-8), ali i manju iskorištenost (4-2). O izjednačenosti meča govori i ukupan zbroj poena, te je Čilić osvojio dva više (88-86).

U nastavku dana na istom će terenu svoj meč 2. kola odigrati Ivan Ljubičić i Švicarac Stanislas Wawrinka.
ATP Pariz, 2. kolo:

Čilić (13) - Stahovskij 6-4, 4-6, 6-3

Roddick (8) - Nieminen 6-1, 6-4

izvor: jutarnji.hr