Čilić pobjedom u dva seta izborio drugo kolo Rima

Marin Čilić, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić
Čilić je za pobjedu protiv 416. tenisača svijeta trebao sat i 40 minuta premda je do pobjede mogao i daleko brže.

Prvi hrvatski reket i od ovoga tjedna 10. tenisač svijeta, sjajno je ušao u meč. Već u drugom gemu je napravio break za 2-0, a potom je kod rezultata 4-1 ponovo oduzeo servis 25. godišnjem Talijanu. Čilić je na koncu dobio set rezultatom 6-1 za pola sata igre.

U drugom setu gledali smo posve drugačiju sliku. Basso je poveo 1-0, a potom napravio break za 2-0 nakon što je Čilić ispustio 40-0. Čilić se vratio sa četiri gema u nizu za vodstvo 4-2, no Talijan je nakon još jednog breaka uspio izjednačiti na 4-4, te povesti sa 5-4. Ipak, u završnici seta Čilić je zaigrao maksimalno koncentrirano i s tri gema u nizu priveo meč kraju.

U idućem kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između Bugarina Grigora Dimitrova i Nijemca Jana-Lennarda Struffa.

U Rimu će danas nastupiti i Borna Ćorić kojeg očekuje dvoboj 2. kola protiv Britanca Camerona Norriea. Ćorić je do sada igrao samo jednom protiv 23-godišnjeg Norriea, koji je rođen u Južnoj Africi, ali nastupa za Britaniju, i izgubio. Prošle godine su igrali u Shenzhenu, a Norrie je pobijedio 6-4, 7-6 (8)

Ćorić je drugo kolo izborio nakon što je u ponedjeljak u 1. kolu porazio Kanađanina Felixa Augera Aliassimea sa 6-7 (4), 6-3 i 6-4 poslije dva i pol sata sata igre./Hina