Čilić otkrio novi cilj: Osvajanje Wimbledona bi bila ljepša uspomena

Marin Čilić, US Open, Kei Nishikori, Međugorje, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, US Open, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP Basel, Ivo Karlović, Borna Ćorić, Marin Čilić, Wimbledon, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, ATP Basel, Borna Ćorić
Očistio sam glavu za Davis Cup, ali emocionalno sam potrošen. U dogovoru s izbornikom i Goranom odlučili smo da ću se malo odmoriti, vjerujem da će momci ostvariti dobar rezultat", rekao je Čilić u razgovoru za HTV.

A sada kreće akcija Wimbledon

Čilić je osvajanjem Amerike postao apsolutni hit u svijetu tenisa. Mediji se trgaju za svaku njegovu riječ, obožavatelji ga ne puštaju na miru, ali Marin je spreman na takav život.

"Ovo će mi svakako oduzimati više vremena u budućnosti. Svjetla pozornice sada su okrenuta prema meni, očekuje me više obveza prema medijima. Mnogi bi se željeli maknuti od toga, ali mislim da je lijepo biti obasut takvom pažnjom. To dolazi s velikim rezultatom. Sada sam postao dio teniske povijesti, ostvarilo mi se ono o čemu sam godinama sanjao i toliko priželjkivao", nadodao je Čilić, koji sada mora nastaviti u istom ritmu. Wimbledon je definitivno najprestižniji Grand Slam turnir, a hrvatska javnost sigurno će mnogo očekivati od prvog hrvatskog reketa iduće godine.

"Osvajanje Wimbledona bi definitivno bila ljepša uspomena, ali i ovo će mi (osvajanje US Opena) ostati u lijepom sjećanju", rekao je Marin.

"Imamo potencijal za osvajanje Davis Cupa"

Osim osvajanja Wimbledona, Čilić na popisu ima i podizanje pehara u Davis Cupu.

"Imamo mladu ekipu, motivirani smo i svima nedostaje takvo nešto. Imamo potencijal za osvajanje", za kraj će.

index