Čilić, Karlović i Ćorić pred zagrebačkom publikom

Marin Čilić, Marin Draganja, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, rođendan, Marin Čilić, tenis, ATP Peking, Ivo Karlović, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, Ivo Karlović, Marin Čilić, Zagreb Indoors, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić,  Masters 1000 serije , Roland Garros, tenis, tenisač, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, ATP
U Domu sportova ponovno će tako popularni Indoors okupiti hrvatsku i svjetsku tenisku elitu predvođenu četverostrukim pobjednikom Marinom Čilićem.

Grad Zagreb, koji je od prvog izdanja financijski pomagao u organizaciji turnira prvi put u svom proračunu nema predviđena novčana sredstva za jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Zagrebu i Hrvatskoj. Unatoč tome, zagrebački ATP turnir će od 31. siječnja do 8. veljače u Domu sportova ipak doživjeti svoje jubilarno izdanje.

U sadašnjim okolnostima nismo bili u mogućnosti financijski popratiti turnir, što nam nije nimalo drago. Unatoč tome, organizator je ustrajao na održavanju turnira, što svjedoči o njegovoj kvaliteti. Nadam se da će uspjeti premostiti teškoće do iduće godine i da ćemo ga tada moći pratiti kao i prethodnih godina, sa žaljenjem je konstatirao Milan Čolić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

U Zagrebu će se opet okupiti teniska elita, predvođena četverostrukim pobjednikom Marinom Čilićem, koji će krenuti u lov na peti zagrebački trofej.

Ovo je jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira. Meni je uvijek bio odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu. Nakon osvajanja prošlogodišnje titule nastavio sam najduži pobjednički niz u karijeri i na drugim turnirima. Drago mi je što će se ponovno okupiti svi naši najbolji tenisači, a vjerujem da će biti i par pozivnica za mlade nade, rekao je pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta Marin Čilić na konferenciji za novinare održanoj u petak u Zagrebu.

Najbolji hrvatski tenisač još je u procesu oporavka od ozljede desne nadlaktice, zbog koje je morao odustati od nastupa na turniru u Brisbaneu, a u subotu će, nakon još jednog pregleda, točnije znati hoće li i igranje na Australian Openu biti pod upitnikom. Nastup u Domu sportova, zasad, nije upitan.

Uz Čilića, domaći ljubitelji tenisa moći će na djelu vidjeti i navijati za neuništivog 35-godišnjaka Ivu Karlovića, koji ne propušta priliku zaigrati u svom gradu, zagrebačkog pobjednika iz 2011. godine Ivana Dodiga, koji je u petak proslavio 30. rođendan, te najmlađeg člana Top 100 kluba i dobitnika ATP nagrade Zvijezda sutrašnjice - 18-godišnjeg Zagrepčanina Bornu Ćorića.

Kad smo razmišljali što napraviti za deseto izdanje turnira jedna nam je ideja bila ponovno okupiti sve najbolje hrvatske tenisače, a druga okupiti sve bivše pobjednike. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli napraviti i jedno i drugo, izjavio je direktor turnira Branimir Horvat.

Od stranih igrača, još uvijek aktivnih bivših pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa, u Zagreb se vraćaju Rus Mihail Južnij (2012.), Cipranin Marcos Baghdatis (2007.) i Ukrajinac Sergij Stahovskij (2008.), a priliku za ponovni dolazak u Dom sportova i posjet Zagrebu neće propustiti ni ambasador turnira i njegov prvi pobjednik (2006.) Ivan Ljubičić.

Kako je tenis globalno popularan sport, televizijska slika iz Doma sportova i ove će godine otići u 160 zemalja na pet kontinenata.

Imamo malo ovakvih sportskih događaja u Hrvatskoj i na njih se ne smije gledati kao na trošak, već kao promociju Zagreba i Hrvatske. Kad bi plaćali promociju kroz televizijske prijenose, ti bi iznosi premašivali budžet cijelog turnira. Dužnost je svih da prepoznaju značaj ovog turnira i zadrže ga u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

HRT.hr