Čilić: Ivanišević mi neće biti novi trener!

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić

Najbolji hrvatski tenisač i prvi nositelj ATP turnira u Zagrebu, Marin Čilić, u 1. je kolu uvjerljivo sa 6:2, 6:2 svladao Čeha Jana Hajeka za 56 minuta. Čilić je do prve pobjede na putu k obrani prošlogodišnjeg naslova po dva puta u svakom setu oduzimao servis Hajeku, inače 81. igraču svijeta, i time potvrdio odličnu formu na početku godine.

Priznajem da sam iznenađen svojom dobrom igrom, ovo su ipak vrlo različiti uvjeti od onih u Australiji, a i odmor je bio prekratak. Naravno da sam očekivao pobjedu, ali ne tako brzu, za manje od jednog sata. Servis me odlično služio, u dvorani ti servis omogućava puno lakih poena, a i retern mi je bio standardno dobar. S Hajekom nisam nikad igrao, ali sam ga gledao i mogao je biti nezgodan. Zadovoljstvo je igrati pred punom dvoranom i to već u srijedu, što nije bio slučaj proteklih godina. Izgleda da se tenis opet kod nas vraća u modu", izjavio je Čilić i prokomentirao sljedećeg protivnika, Austrijanca Daniela Koellerera:

"Koellerera sam gledao u nekoliko navrata, igra slično kao i Hajek, te očekujem sličan meč kao i danas, nadam se i sa sličnim ishodom. Austrijanac nije previše omiljen na Touru jer je prgav, lako plane na terenu i većina ga igrača ne voli", izjavio je Međugorac, koji je nakon meča opisao i svoju suradnju sa Goranom Ivaniševićem, te demantirao da će mu Zec biti trener, kao što su to posljednjih dana pisali hrvatski mediji.

"Ne bih rekao da mi je Goran novi trener. On je uvijek bio uz mene, i u mlađim danima kao važna karika u mojoj karijeri. I evo, prošle godine krajem sezone, kada u jednom trenutku moj trener Bob Brett nije mogao biti uz mene, Goran je izrazio želju da mi malo pomogne. Da vidimo i kroz njegove savjete mogu li i kako napredovati", objasnio je Marin aranžman koji ima s Ivaniševićem i demantirao da će mu Zec biti glavni trener.

"Mi ćemo i dalje surađivati, ali moj je glavni trener Bob Brett, s njim ću pokriti i ovu sezone, a nadam se, i mnogo narednih godina. S Goranom ću i dalje surađivati na ovaj način", izjavio je Čilić.

Pogledao je i u budućnost. Nakon rezultata karijere (polufinale Australian Opena) i ulaska među deset najboljih svjetskih tenisača, Marin smatra da u ovoj sezoni još može napredovati.

Prošle sam godine imao sličan plan kao i sada. Slijedi Dubai, potom Davis Cup pa američka turneja. Lani se nisam dobro našao u dosta mečeva i kad sam došao u Ameriku, malo sam izgorio. Zato će mi dobro doći dva tjedna odmora nakon Zagreba, da se malo regeneriram. Nadam se da ću ovoga puta baš zbog toga imati bolje rezultate", zaključio je 20-godišnji Međugorac, kojeg u 2. kolu zagrebačkog Indoorsa čeka Austrijanac Daniel Koellerer.

Net.hr