Čilić bez šanse protiv Argentinca

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP turnir, Marin Čilić, masters

Kada David Nalbandian igra svoj najbolji tenis, na prste jedne ruke se mogu nabrojati igrači koji ga mogu svladati. Marin Čilić još uvijek nije među njima i trebat će pričekati još neko vrijeme da dostigne tu Nalbandianovu najvišu razinu, prenosi sportnet.hr.

Argentinac je u polufinalu Washingtona odigrao svoj najbolji meč na turniru, posve je nadigrao Marina i ipak zasluženo odlazi u finale. "Kada ste dugo van terena, nedostaje vam tenis i adrenalin mečeva. Uživam u svakom izlasku na teren, puno radim na fizičkom dijelu i osjećam da mogu još tri ili četiri godine igrati na ovoj razini", rekao je nakon meča Nalbandian.

Meč je bio prilično jednosmjeran. Na početku su Marin i Nalbandian razmijenili breakove nakon čega Čilić još dvaput do kraja seta gubi servis i Nalbandian s brzih 6:2 zaključuje prvi set.

Nije bilo nikakvih promjena u drugom setu. Odmah je Nalbandian napravio break, mala prilika se pojavila kod 4:2, ali Argentinac se spasio i odjurio u finale gdje će igrati protiv Marcosa Baghdatisa.

"Igrao sam odlično tijekom cijelog tjedna, danas sam posebno dobro vraćao servis i to mi je dalo veliko samopouzdanje. Pokušao sam napraviti što veći pritisak prema njemu i u tome sam uspio", dodao je Nalbandian.

Argentinac je tijekom susreta čak pet puta Marinu oduzimao servis i osvojio je čak 54 posto poena protiv servisa. S druge strane Marin je realizirao jednu od pet break prilika.

ATP Washington, polufinale:
David Nalbandian (Argentina, WC) - Marin Čilić (Hrvatska, 4) 6:2, 6:2

Branimir Korać