Četverac na pariće Hrvatskoj donio srebrno odličje na OI u Londonu!

Napokon! Tjedan dana je hrvatska sportska javnost čekala na osvajanje prvog odličja na Olimpijskim igrama u Londonu. Veslački četverac na pariće je uzeo srebrno odličje, izdržao nalet dobrih Australaca u posljednjih 500 metara te se plasirao odmah iza nedodirljive Njemačke.

Veslanje je Hrvatskoj dosad donijelo dva olimpijska odličja. Prvo je došlo u Sydneyu 2000. godine kada je osmerac u sastavu Igor Francetić, Tihomir Franković, Tomislav Smoljanović, Nikša Skelin, Siniša Skelin, Krešimir Čuljak, Igor Boraska, Branimir Vujević, Silvijo Petriško doveslao do brončanog odličja, a nakon njih u Ateni 2004. godine braća Siniša i Nikša Skelin uzeli su srebro u utrci dvojca bez kormilara.

Osam godina nakon srebra braće Skelin, veslanje ponovno je razveselilo naciju i Hrvatskoj donijelo medalju. Ovaj put u glavnoj ulozi je četverac na pariće u sastavu Martin Sinković, David Šain, Damir Martin i Valent Sinković koji je u Londonu dominirao kroz kvalifikacije i na kraju u finalu zadržao mirnoću te sačuvao drugu poziciju iza nedodirljivih Nijemaca.

Piše:
Branimir Korać

hrsport.net