Bravo Marine! Čilić donio Hrvatskoj naslov u Davis kupu

Marin Čilić, Borna Ćorić, Hrvatska zemlja, Marin Čilić, Hrvatska zemlja, Marin Čilić, Australian Open, Marin Čilić

Hrvatska je drugi put u povijesti pobjednik Davis Cupa. Nakon što su Ivan Ljubičić i Mario Ančić uz pomoć Ive Karlovića i Gorana Ivaniševića pod vodstvom Nikole Pilića odveli reprezentaciju do naslova 2005. godine, ove godine je to pošlo za rukom Marinu Čiliću, Borni Ćoriću, Mati Paviću, Ivanu Dodigu i Franku Škugoru koje je s klupe vodio izbornik Željko Krajan, a potporu im pružali suigrači Viktor Galović i Nikola Mektić koji nisu bili u kadru za finale.

Francuski izbornik Yannick Noah sat vremena uoči meča odlučio se za promjenu i umjesto Jeremyja Chardyja na teren protiv Čilića poslao Lucasa Pouillea.

Prvi set nije bio na razini finala Davis Cupa. Oba tenisača radili su previše grešaka, pritisak je bio veliki za obojicu. Pouille je napravio čak 21 neprisiljenu pogrešku, Čilić 13 uz devet winnera. Marin je imao dvije prilike za obrat, no nije ih uspio iskoristiti pa se išlo u tie break. Napravio je Marin kod 2:1 mini break, ubrzo ga je izgubio, ali potom odigrava fantastičan bekend, pa onda i return za veliku 6:3 prednost koju nije propustio.

Podignuo je Čilić postotak prvog servisa u drugom setu što mu je rezultiralo još lakšim osvajanjem gemova na početnom udarcu. Pouille nije niti jednom došao do prilike za break, a Marin je svoju prvu iskoristio kod vodstva 4:2. Imao je već na sljedećoj Pouilleovoj servi velike tri vezane set lopte, nakon toga još jednu, ali uspio se Francuz nakratko izvući, no nije mogao izbjeći neminovno.

Ni treći set nije se razlikovao od drugog, Marin je i dalje dominirao na početnom udarcu, a priliku je dočekao kod 2:2, sjajno odigrao te na kraju u stilu savršenim lobom završio meč za veliko slavlje.

Lucas Pouille – Marin Čilić 6:7, 3:6, 3:6

Francuska – Hrvatska 1:3

hrvatskareprezentacija.hr