Bošnjak obranio naslov cestovnog prvaka BiH, Boji izmaklo postolje

Draganu je ovo drugi državni naslov u četiri dana nakon što je u Zalužanima kod Banja Luke osvojio naslov u discipline kronometar, te ukupno treće državno postolje ove sezone. Prošlog mjeseca je bio treći na brdskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu.

Bošnjak je do obrane naslova došao zahvaljujući fizičkoj spremi, ali i dobro odabranoj taktici za ovu utrku, s obzirom da je konkurencija bila mnogo jača nego protekle godine. Bošnjak se cijelu utrku držao u glavnoj skupini da bi kilometar pred cilj ubacio u petu brzinu i u mrtvoj utrci s vozačem iz BK Zmaj od Bosne Dragoslavom Radovanovićem izborio svoj drugi ovogodišnji državni naslov.

Dragan je vrlo zahtjevnu stazu s dosta uspona odvozio s prosječnom brzinom od 37 kilometara na sat.

"Super sam zadovoljan rezultatima i super sam se proveo na dva državna prvenstva.. Ova obrana titule mi je još draža obzirom da je konkurencija bila dosta jača nego prošle godine, a ja sam bio meta za skinuti. Nije lako nastupiti kao branitelj titule od prošle godine, ali uspio sam obraniti titulu.", kazao je Bošnjak.

Dodao je kako je također kao trener izuzetno zadovoljan nastupom Josipa Čerkeza Boje koji je u iznimno jakoj konkurenciji u U-23 kategoriji osvojio odlično četvrto mjesto, iako je imao velike izglede da bude I na postolju.

"Nažalost, nedostatak iskustva učinio je svoje ali pred Bojom je svijetla budućnost", kazao je Bošnjak.

Josip Čerkez Bojo cijelu je utrko parirao najboljim U-23 vozačima, no sudar s jednim vozačem ga je umalo izbacio s ceste te je izgubio priključak vodećoj skupini koja je napravila razliku od 200 metara. Bojo do kraja utrke nije mogao značajnije smanjiti tu razliku te je završio na 4. Mjestu a u generalnom plasmanu državnof prvenstva na 7. mjestu.

Stručni dio tima kao i sam Bojo bili su i više nego zadovoljni nastupom,s obzirom da se mladi Mostarac tek tri mjeseca aktivno bavi cestovnim biciklizmom što znači daima još velikog prostora za napredovanje.

Sudjelovanje članova BK Mostara na ovom, kao i drugim natjecanjima omogućila je tvrtka GumaM iz Mostara.