Borna Ćorić slavio nakon četiri sata drame!

Borna Ćorić

... Stahovskog 4-6, 7-6 (5), 6-2, 1-6, 9-7, javlja sportski.hr.

Ćorić je do pobjede protiv 29-godišnjeg Ukrajinca, 49. tenisača svijeta stigao nakon skoro četiri sata igre. Samo je odlučujući peti set trajao više od 60 minuta. Na koncu je 18-godišnji Ćorić ostvario pobjedu u svojoj premijeri u seniorskom Wimbledonu.

Prvi servis je otišao na stranu Ukrajinca nakon što je u petoj igri oduzeo servis Ćoriću, a potom prednost sačuvao do kraja. U drugom setu nije bilo ‘breaka' i sve je razriješeno u trinaestoj igri koja je otišla na hrvatsku stranu.

Kriza u 4. setu

U trećem setu je Ćorić odigrao bez pogreške i uz dva oduzeta servisa taj je dio igre dobio 6-2. Sjajno je otvorio i četvrti set i već na startu napravio break. No, potom je upao u krizu iz koje nije pronašao izlaz do kraja seta. Stahovski je nanizao šest gemova i izjednačio na 2-2. U drami petog seta Ćorić je imao više snage i mirnoće i kod rezultata 8-7 je načinio break i stigao do pobjede.

U drugom kolu Ćorića očekuje 25. nositelj Talijan Andreas Seppi koji je u 1. kolu pobijedio Britanca Brydana Kleina 6-3, 6-2, 6-2. Uz Bornu, u 2. kolu su još dva naša tenisača - Marin Čilić koji je u ponedjeljak osigurao prolaz, dok je Ivo Karlović u utorak pobijedio 19-godišnjeg Šveđanina Eliasa Ymera sa 6-7 (2), 6-2, 6-4, 7-6 (2) poslije 2 sata i 50 minuta igre.