Blanku zlato poguralo do novog dijamanta u Stockholmu

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, miting Dijamantne lige, atletski miting
Preskočila je 202 centimetra u drugom pokušaju što joj je bilo dovoljno za petu pobjedu na isto toliko mitinga ove prestižne atletske serije. Iza nje još jednom je ostala Amerikanka Chaunte Howard Lowe koja je preskočila dva metra, ali dva centimetra više za nju su bila preveliki zalogaj. Pokušala je Blanka i tri puta na 204, no nije uspjela, piše slobodna dalmacija.

afp
Dojam je kako je Amerikanka malo pala nakon dvotjedne pauze i izostanka 'utakmica' s Blankom, dok je Splićanku osvajanje titule europske prvakinje napunilo novim samopouzdanjem.
- Jako je motivirana i ohrabrena nakon Barcelone – kazao nam je Joško Vlašić, njezin otac i trener utorak.

A kada to kaže tata Vlašić, jasno je da straha nema. Špekulacije kako bi sada mogla 'potonuti' nakon uspona na Mount Blanc možda bi držale vodu za neku drugu skakačicu, ne i za Blanku.

Baš kako je i njezin trener za skokove Bojan Marinović kazao u Barceloni:
- Možeš biti dobar trener i davati savršene savjete, ali nitko ih ne prima kao Blanka – govorio je Bojan.

I nitko nije kao Blanka. U skoku u vis sigurno. Ona iz tjedna u tjedan, mjeseca u mjesec, iz godine u godinu skače fantastično i ona je mjerilo uspjeha. Referentna, uglavnom i nedostižna točka za sve ostale. Nakon pet mitinga Dijamantne lige samo ju teorija može spriječiti da bude ukupna pobjednica ove serije – a to je da Howard Lowe pobijedi na oba mitinga, a Blanka na mitingu u Londonu bude treća ili lošija, a potom na zadnjem u Brusselesu ne bude niti među tri.

A to je jako malo vjerojatno.

PERO SMOLČIĆ