Blanka: Želim da o ovoj sramoti piše cijeli svijet!

Blanka Vlašić
Teško je razumjeti kako se netko može baviti sportom i onda namjerno odstraniti glavnu konkurenticu iz natjecanja. Aktualna olimpijska pobjednica Tia Hellebaut napravila je upravo to, uvjetovala je svoj povratnički nastup na atletskom mitingu u Madridu 2. srpnja, odbijanjem organizatora Blanke Vlašić.

  • PIXSELL
  • Tia Hellebaut je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojila zlato s preskočenih 205 centimetara iz prvog pokušaja. Blanka je bila srebrna
Organizatori su stali na stranu belgijske skakačice u vis i dogodio se nezapamćeni sportski skandal. U Splitu su ogorčeni, Blanka ne može doći sebi.

"Jednostavno ne mogu vjerovati. Puno sam puta šutila, ali sada ne želim. Neću. Govorit ću glasno da cijeli svijet čuje. Želim da o ovoj sramoti pišu i u njezinoj Belgiji i u cijelome svijetu. Ovo jednostavno nije sport. Ako joj se skače sama, neka jednostavno skače na treningu i niti se ne pojavljuje na natjecanjima", izjavila je najbolja svjetska visašica za Slobodnu Dalmaciju te podsjetila kako je sličnu situaciju doživjela ove zime u Karlsruheu.

  • PIXSELL
  • 'Ne možemo prihvatiti činjenicu da Tia Hellebaut postavlja uvjet da će ona nastupati u Madridu 2.srpnja samo ako Blanka ne bude skakala na tom natjecanju', kaže tata Joško Vlašić
"Da, tada je isto napravila Ariane Friedrich jer je željela pobijediti na svom terenu. Tada sam to prešutila, no više ne mogu. Što se tiče rezultata drugih na natjecanjima to ne volim komentirati, no ovo je nešto sasvim drugo. Ovo nema nikakvog smisla", nije mogla prestati govoriti o nesportskom potezu Tije Hellebaut.

"Lako je njoj govoriti o tome kako ja nemam glavu za velika natjecanja i slične stvari. Lako joj se praviti pametna i raditi ovakve gnjusne stvari. Ja na 'svoj’ miting u Splitu uvijek zovem sve koje žele doći, pa neka i izgubim. Nije me briga, ne želim bježati i skakati sama samo da pobijedim. To nije način. Čak su organizatori splitskog mitinga rastezali proračun da dođe sve najbolje koje mogu i žele doći u Split. A ja sam u Madrid bila spremna doći po apsurdnim uvjetima, no željela sam skakati i pristala sam na minimum", objasnila je Splićanka za Slobodnu te dodala:

"No, svejedno im to nije bilo važno. Gotovo svi mitinzi u svijetu me prime i ako se najavim 24 sata prije početka. Svi su sretni da me imaju, a ovi u Madridu zbog menadžerskih odnosa mi lupaju vratima pred nosom".

  • PIXSELL
  • Aktualna olimpijska prvakinja Tia Hellebaut
Hellebaut zasad nije komentirala skandal koji je procurio u javnost, ali teško da će se moći nekako opravdati. Baš zbog toga što je sve jasno, razumljiva je i Blankina reakcija.

"Iskreno, ne znam kako ću se odnositi prema njoj na zaletištu. Ni inače ne komuniciramo baš previše, ali sada sam praktički sigurna da je neću niti pozdraviti. Ne zaslužuje ona moj pozdrav", zaključila je Vlašić kojoj će odbijenica Madrida narušiti i plan priprema za Europsko prvenstvo u Barceloni koje se održava od 26. srpnja do 1. kolovoza.
Net.hr/SD/T.H.