Blanka Vlašić: Važno je u Barceloni biti u dobroj formi

blanka atletika hrvatska, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić
Tim riječima službena internetska stranica Europske atletske federacije (EAA) najavljuje razgovor s najboljom visašicom svijeta.

"Medijima u Hrvatskoj nikada nije prerano upitati me o očekivanjima vezanim za Barcelonu. Zapravo, već me pitaju i za londonske Olimpijske igre. Ne smeta me to, štoviše, dobro je da se sportu ukazuje pažnja. "

"Također, to je i neizbježno, svjesna sam toga, budući da smo samo Sandra (Perković, juniorska prvakinja Europe u bacanju diska iz 2009.) i ja jedine istaknute Hrvatice na međunarodnoj sceni, pa ljudi imaju velika nadanja i očekivanja od nas."

"Europsko atletsko prvenstvo ove je godine najveći događaj i zato je važno da u Barceloni budem u dobroj formi. "

"Hrvatska nije u posljednjih deset ili dvadeset godina imala atletičare u samome vrhu, a meni je drago što ja privlačim pažnju. Uglavnom mi je to dobro, a nadam se da je dobro i za sam sport. "

Interes domaćih medija, piše nadalje službena web stranica EAA, ovog će ljeta biti dodatno pojačan, "ne samo zato jer je Blanka vladarica svijeta, na otvorenom i u dvorani, već zato što je u Hrvatskoj završena nogometna sezona, a niti se reprezentacije nije plasirala na Svjetsko prvenstvo."

Europsko atletsko prvenstvo održava se od 27. srpnja do 1. kolovoza. Barcelona je prvi španjolski grad kojem je ukazana čast organizacije tog natjecanja.

totalsport