Blanka Vlašić po drugi put izabrana za najbolju europsku atletičarku

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, atletika, Blanka Vlašić, blanka atletika hrvatska, rekord praškog mitinga, najbolji rezultat, Blanka Vlašić, blanka atletika hrvatska, srebrena medalja, Blanka Vlašić, vjera

Splićanka je ove godine osvojila europski naslov te je pobjednica Dijamantne lige.

zbor sasvim logičan, pa čak i očekivan. U konkurenciji 19 atletičarki Blanka je dobila najviše glasova. Između ostalih Blankine suparnice u ovom izboru bile su Sandra Perković, Jessica Ennis, Svetlana Feofanova, Nadežda Opstačuk, Ineta Radevica, Nuria Fernandez...

- Blankino ime iz zlatne kuverte pročitala je pred novinarima Snežana Marković Samardžić, srpska ministrica sporta i kulture. Svečano proglašenje i uručivanje nagrade bit će 16. listopada u beogradskom Expo centru s početkom u 20 sati - rekao je Veselin Jevrosimović, predsjednik Srpskog atletskog saveza, koji će biti domaćin svečanom proglašenju.

Blanka je ove godine briljirala u visu. Osvojila je zlatnu medalju na europskom prvenstvu u Barceloni, te je bila sveukupna pobjednica u svojoj disciplini u prvom izdanju Dijamantne lige. Pobijedila je na svih sedam mitinga. Na kraju sezone s preskočenih 2,05 metara pobijedila je an Kupu Kontinenata u Splitu gdje je kao kapetanica Europe podigla veliki pehar za sveukupnu pobjedu.

Ovo je Blanki drugi put da je proglašena za najbolju atletičarku Europe. Prvi put je pobijedila u ovom izboru 2007. godine, u godini kada je osvojila svoj prvi svjetski naslov. Izbor se održava od 1993. godine. Blanka je uz Jelenu Isinbajevu (2005 i 2008) i Carolinu Kluft (2003 i 2006) jedna od tri atletičarke koje su dvaput bile proglašene za najbolju u Europi.

- Da li mej bilo očekivano? Pa lani kada je Blanak trebala dobiti nagradu jer je postala svjetska prvakinja u Berlinu, dobila je nagradu Španjolka Marta Dominguez što je mnoge iznenadilo. Zato smo malo, kako se kaže, puhali na hladno. Nagrada je po meni potpuno zasluženo. Njezinim rezultatima i ostvarenjima ove sezone zaista se nema što dodati - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Blanka je također bila zadovoljna.

- Sigurno idem u Beograd po nagradu. Lijepo je što će hrvatska atletika od tri nagrade dvije dobiti. Sandra Perković je dobitnica nagrade zvijezda u usponu, a ja eto po drugi put najbolja u Europi. U Beograd ću povesti svoje prijateljice - rekla je Blanka.

Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza rekao je:

- To je senzacija. Što reći. Očekivano, ali nema većeg priznanja od toga. Čestitam curama, zaslužile su svojim rezultatima te nagrade - rekao je.

izvor: sportal.hr