Blanka Vlašić: ‘Ovo je Božje čudo. Ovo ne mogu pripisati sebi, jer ovo pripada Gospodinu.’

Blanka Vlašić: ‘Ovo je Božje čudo. Ovo ne mogu pripisati sebi, jer ovo pripada Gospodinu.’
Hrvatska visašica preskočila je 197 centimetara iz druge, što je s preskočene prethodne dvije visine, također iz drugog pokušaja, bilo dostatno za broncu.

Noga ju je boljela tijekom cijelog natjecanja. Primila je injekcije protiv bolova, no nakon svakog skoka na njenom se licu vidjelo da bolna Ahilova tetiva nije dobro.

Međutim, Blanka Vlašić je stisnula zube i izvukla svoj maksimum, te je čak bila i na rubu da iz trećeg pokušaja preskoči dva metra, što bi joj u konačnici donijelo zlato.

"Ne znam jesam li sretnija što se sve završilo ili što sam treća. Bila je ovo najbolnija godina u mojoj karijeri i životu. Slijedi odmor i posveta rehabilitaciji", rekla je Blanka Vlašić za HRT nakon dodjele medalja, a onda otkrila zanimljivi detalj s natjecanja.

"Nisam znala da sam treća, mislila sam da sam peta. Vidjela sam listu nakon što sam treći put rušila na dva metra i ono treća. Ovo je Božje čudo. Ovo ne mogu pripisati sebi, jer ovo pripada Gospodinu. Ovdje sam došla na vjeru. On je preuzeo kormilo. Počelo me jako boliti tijekom natjecanja da nisam mislila da ću završiti natjecanje. Kao da me netko nožem rezao. Nema ništa gore, jednostavno nisam imala vremena dovoljno se oporaviti. No ovo mi je definitivno motiv za dalje. Mnogi misle da je ovo moj kraj, ali meni je tako lijepo da mi se ne ide u mirovinu", poručila je hrvatska visašica.

"Želim se zahvaliti ljudima koji su mi dali veliku podršku. Psihološki je bilo jako teško natjecanje. Mislila sam da ću morati prekinuti. Nisam se snalazila u tehnici. Iz brzine se nisam uspjevala odraziti. Nisam to uspjela istrenirati. Ja sam napravila u zadnja tri, četiri treninga svega 20 skokova i to je bilo do visine 190. Prije Rija nisam uopće skakala, već sam došla na svježinu", kaže Blanka, koja vjeruje da je ovo bio realan rezultat s obzirom na stanje u kojem je skakala, piše Dnevnik.hr.