Blanka Vlašić ostala bez pobjede u Barceloni

Još jednu fantastičnu bitku svijetu atletike, ovaj put u Barcelone, podarile su dvije najbolje skakačice u vis ove godine. Blanka Vlašić i Chaunté Lowe bile su bitku više od sat vremena, a pobjeda je ove subotnje katalonske večeri otišla na stranu trenutno vodeće na svjetskoj ljestvici.

Na plavom tartanu Olimpijskog stadiona u Barceloni obje su ispod sebe ostavile letvicu da stoji na visini od dva metra. Lowe je to napravila u drugom, a Blanka u trećem pokušaju. Na 203 cm niti jedna nije bila uspješna. Svjetska prvakinja imala je problema s tehnikom, vjerojatno i zbog malog broja natjecanja posljednjih tjedana, prenosi jutarnji list.

Isprobala stazu za EP

Nisam baš sretna. Jedan pokušaj na 200 i jedan na 203 su bili jako blizu, letvica se malo zatresla, ali je ipak pala - prokomentirala je Blanka koju dan nakon natjecanja čeka novi, možda još teži zadatak. Povratak kući sa što manje komplikacija zbog štrajka u Croatia Airlinesu.

 

Iako nije ostvarila željeni rezultat Blanku tješi podatak da joj odgovara staza na kojoj će se 1. kolovoza održati finale visašica na Europskom prvenstvu jer je ispipavanje tartana na Montjuicu također bio cilj uoči nastupa na mitingu u Barceloni.

Slijedi dvoboj u Parizu

Ovo je druga pobjeda Lowe protiv Blanke na ovoljetnim natjecanjima na svježem zraku. Obje su se zbile na “manje” vrijednim natjecanjima. U tri “dijamantna” dvoboja slavila je Blanka. Svaki put su završile nastup s istim rezultatom, ali je svjetska prvakinja pobjeđivala jer je manje puta rušila letvicu na najvećim visinama.

Sljedeći tjedan slijedi još jedna poslastica. Novi dvoboj najboljih letačica očekuje nas na mitingu Dijamante lige na Stade de Franceu 16. srpnja.



Miting u Barceloni, skok u vis (atletičarke):

1. Chaunte Howard-Lowe (SAD) 2.00

2. Blanka Vlašić (Hrv) 2.00

3. Ruth Beitia (Špa) 1.93