Blanka u rodnom gradu ide po rekord mitinga

Međunarodni atletski miting skakačica u vis, u čast najboljoj hrvatskoj sportašici Blanki Vlašić, održat će se 21. veljače ove godine u splitskoj Spaladium areni, a ugovor o generalnom pokroviteljstvu tog sportskog događaja danas su potpisali zamjenik predsjednika Uprave novinske kuće Slobodna Dalmacija Miroslav Ilić i predsjednik Atletskog splitskog kluba ASK-a Ivan Veštić.

Ovo će biti četvrti međunarodni miting skakačica u vis u Blankinom rodnom Splitu, a ovogodišnje natjecanje bit će i svojevrsni uvod u Svjetski atletski kup kontinenata koji će se u Splitu održati 4. i 5. rujna ove godine.

Dogradonačelnica Splita Anđelka Visković kazala je kako će organizaciju ovog skakačkog mitinga Grad Split poduprijeti sa 250.000 kuna dok je Ivan Veštić istaknuo da je ovaj međunarodni miting skakačica u vis uvršten u kalendar Europske atletske federacije, što znači da bi organizator, u slučaju da Blanka Vlašić na njemu obori svjetski rekord, bio obvezan isplatiti nagradu od 20.000 eura.

Blankin trener Bojan Marinović kazao je kako je splitski miting za Blanku pun adrenalina jer je to njen rodni grad, no da Blanka se zna nositi sa takvim pritiskom.

Želja je obaranje svjetskog rekorda

Blankin otac i trener Joško Vlašić izjavio je da je otkazan atletski miting koji se 17. veljače trebao održati u Ateni pa će mnoge skakčice u vis koje su se dvoumile vjerojatno sada prihvatiti poziv i doći u Split.

Brojni navijači i ovaj put će podržati Blanku Vlašić
- Blanka je iznimno motivirana za miting u Splitu i dat će sve od sebe da ostvari što je moguće bolji rezultat - rekao je Joško Vlašić, dodavši kako je minimalni cilj Blanke na splitskom mitingu preskočiti 203 centimetra i oboriti svoj prošlogodišnji rekord tog mitinga od 202. centimetra.

Po njegovim riječima Blanka će prije splitskog mitinga nastupati na četiri mitinga.

- Odlično smo se pripremili za predstojeću sezonu u kojoj će Blanka biti bolja nego prošle, 2009. godine, koja je za nju bila sezona iz snova. Želio bih da ove godine obori svjetski rekord - kazao je Joško Vlašić.

Dodao je da je Blanka nedavno imala virozu, ali ju je prebrodila no ipak zbog te viroze otkazan je njen odlazak na nastup u New Yorku.

Vrhunac Blankine dvoranske sezone, kako je rečeno, bit će u Dohi na Svjetskom dvoranskom prvenstvu od 12. do 14. ožujka ove godine, a dvoransku će sezonu završiti egzibicijskim nastupom u Abu Dabiju 16. ožujka.

javno