Blanka u prvom nastupu sezone pobijedila s 201

Drugo mjesto zauzela je Amerikanka Chaunte Howard sa skokom od 192 centimetra, dok je treća bila Poljakinja Kamila Stepaniuk. Lokalna uzdanica Iva Strakova zauzela je tek četvrto mjesto sa 190 centimetara kao i Stepaniuk, no Poljakinja je tu visinu preskočila otprve, Čehinji su trebala tri skoka.

- Čini se ipak da je viroza ostavila traga. Dan prije natjecanja na treningu sam se osjećala dobro i nekako sam željela 203, ali nije išlo. I na manjim sam visinama trebala više koncentracije nego inače, nisam imala uobičajnu eksplozivnost.

No, 201 centimetar je sasvim dobar rezultat za otvaranje sezone
Nakon otpadanja Chaunte Howard Splićanka je ostala sama sa sobom. I s letvicom.

A podignula ju je na 198 centimetara želeći srušiti prvo rekord mitinga kojega je sa skokom od 197 centimetara iz 2008. godine držala Čehinja Barbora Lalakova, a ujedno postaviti i najveći skok sezone jer je do jučer na prvom mjestu u 2010. godini bila Španjolka Ruth Beitija s također 197 centimetara. I uspjela je iz prvog pokušaja.

Doduše, letvica se pri tom preskoku lagano zatresla, Blanka kao da ni sama nije bila zadovoljna izvedbom tog skoka bez previše veselja skinula se sa strunjače i krenula do trenera Bojana Marinovića po novi savjet.
I bio je, čini se, dobar.

Jer je novi pokušaj bio na 201 centimetra. Publika je pljeskom nosila splitsku atletičarku, letvica se opet tresla, ali je i ovog puta ostala. A Blankin prst pobjednički se viorio zrakom. Bila je zadovoljnija nego prethodnim skokom, a i visina je to koja je prilično respektabilna.

Na 203 centimetra pokušala je tri puta, u zadnja dva pokušaja i sama je osjetila da je blizu, no ovog puta nije išlo. Idući put Blanka će skakati 2. veljače u Goeteborgu.

SD