Blanka se u Oslu vratila pobjedničkim navikama

Na trećem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige najbolja hrvatska atletičarka preskočila je 2.01 metar što joj je bilo dovoljno za pobjedu.

Najveću je suparnicu očekivano imala u bivšoj svjetskoj doprvakinji Chaunte Howard Lowe koja je također preskočila 2.01, ali iz drugog pokušaja, za razliku od Blanke kojoj je to uspjelo isprva.

Splićanka je, podsjetimo, prošli tjedan na mitingu u Ostravi prekinula niz od 15 pobjeda. Zauzela je tek treće mjesto sa skromnih 1.92 m. No, na stadionu Bislett je to ponovno bila ona stara Blanka kakvu smo gledali posljednjih godina.

Iz prvih je pokušaja preskakala 1.85, 1.90, 1.94, 1.97 i pobjedničkih 2.01 nakon što na prethodnoj visini (1.99) nije izlazila na zaletište. Ni u jednom od tri pokušaja na 2.03 nije bila uspješna, baš kao ni Howard Lowe koja je prošli vikend u Cottbusu postavila novi američki rekord (2.04).

Dvostrukoj svjetskoj prvakinji je ovo bila četvrta pobjeda na tradicionalnom mitingu u Oslu, te ukupno 89. natjecanje u karijeri na kojem je letjela iznad dva metra. Trijumfom u norveškoj prijestolnici učvrstila se u vodstvu u Dijamantnoj utrci. Uz pobjedu u Dohi prošli mjesec, sada na kontu ima maksimalnih osam bodova.

 

IAAF Dijamantna liga (Oslo), skok u vis, atletičarke:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.01

2. Chaunte Howard Lowe (SAD) 2.01

3. Lavern Spencer (SL) 1.94

...

Poredak u Dijamantnoj utrci:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 8 bodova

2. Chaunte Howard Lowe (SAD) 4

3. Ruth Beitia (Špa) 1

    Lavern Spencer (SL) 1

totalsport