Blanka se danas kiti dijamantom

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, miting Dijamantne lige, atletski miting
...'kolačića’, prvo u Zagrebu 1. rujna na 60. Memorijalu Borisa Hanžekovića, a potom 5. rujna na velikoj sceni, u njezinome Splitu na Kupu kontinenata.

To je ono što se najavljuje već dugo, o čemu i sama Blanka sanja. Da skače na Poljudu, na velikom natjecanju, pred velikim brojem svojih navijača. A i Splićani su zaslužili konačno na velikoj sceni vidjeti svoju heroinu, piše slobodna dalmacija.

No, prvo treba večeras odraditi natjecanje u Bruxellesu. Nekoliko je zanimljivih detalja na startnoj listi, najavljena je Ariane Friedrich, pa je otkazala zbog sveopćeg umora. Nema ni Amerikanke Chaunte Lowe, razočarana, valjda, s prethodnih šest poraza od Blanke, sprema se za Split. No, unutra je mlada Hrvatica Ana Šimić, eto joj prilike da osjeti dijamantnu scenu. Blankine najveće protivnice bit će Šveđanka Emma Green (i ona stiže u Split), Španjolka Ruth Beitija te Ruskinja Svjetlana Školina i Talijanka Antonietta di Martino. Naravno, tu je uvijek i Blanka, sama sebi najveći izazov.

- Ne biram unaprijed natjecanja na kojima ću pokušati skočiti neke velike rezultate. Ako se sve poklopi, vremenski uvjeti, dobra staza i moja dobra forma, iskoristit ću takvu priliku bez ikakvog kalkuliranja - rekla je uoči Bruxellesa Blanka.

U Belgiji je i druga hrvatska uzdanica, europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković. Trenutačno je druga u ukupnom poretku diska, no matematički više ne može ugroziti vodeću Kubanku Yarelis Barrios. Svejedno, Sandra je odlično odradila premijerni nastup u Dijamantnoj ligi, a večeras će u Bruxellesu s početkom u 17.55 sati pokušati još jednom dokazati da je cura za velike stvari.

pero smolčić