Blanka: Sanjam puni Poljud 15 godina, a sada sam tu

Prije 15 godina prvi i zadnji put nastupila sam na Poljudu. Bio je sabl e braniti boje četiri kontinenta. Tu su osim Blanke i  Adams, Gay, Rudisha, Oliver... ali i legende Kipketer i Freeman koji su danas ambasadori Kupa kontinenata.
- Svaki sportaš želi pobijediti, a da bi pobijedio mora dati sve od sebe i mora biti najbolji. Rekordi se ne obaraju svaki dan, ali sam siguran da će biti jako dobrih rezultata - najavio je predsjednik IAAF-a Lamine Diack. Dobri rezultati ovisit će i o posjeti. Svi se nadaju punom Poljudu.
- Do četvrtka je prodano 17.000 ulaznica i siguran sam kako će ta brojka biti daleko nadmašena jer je poznato da naši ljudi ulaznice kupuju u zadnji čas - rekao je direktor organizacijskog odbora Siniša Ergotić. Podršci se nada i najbolji svjetski srednjeprugaš David Rudisha.
- Rekli su mi da moje prezime zvuči pomalo hrvatski i da se ne iznenadim ako mi navijači budu skandirali - otkrio je. Uz Blanku, najveća zvijezda mitinga je svakako Tyson Gay.
- Za razliku od Zagreba u kojem je bilo jako hladno u Splitu je vrijeme puno bolje i siguran sam kako će biti i rezultati - rekao je Gay, koji se osvrnuo i na izjavu Usaina Bolta kako ga Gay vjerojatno mrzi jer ga ne može pobijediti u ozbiljnoj utrci.
- Znamo se već pet godina i on je cool tip. U dubini moje duše nema mržnje prema njemu - zaključio je Gay.

izvor: 24sata.hr